Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vojtěch Vanda
26. srpna 2022 15:00
Čas čtení 1:33

Velká ztráta, její srdce bije dál v jejích písničkách, reagují osobnosti na smrt Hany Zagorové

Kategorie:
News
Uložit Uložené
Velká ztráta, její srdce bije dál v jejích písničkách, reagují osobnosti na smrt Hany Zagorové
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Skutečnost, že pěvecká hvězda osmdesátých let náhle odešla na věčnost, zasáhla celou republiku. Známé osobnosti na ni vzpomínají na sociálních sítích.

V pátek, ve věku 75 let, odešla na věčnost česká zpěvačka a hvězda popové scény osmdesátých let Hana Zagorová. Její smrt, o které jsme tě informovali zde, otřásla nejen českým kulturním prostředím, ale zasáhla většinu populace. Zejména díky jejím pěveckým výkonům, jež jsme každý z nás alespoň jednou slyšeli. Během pátečního poledne se tak s ní loučí i známé osobnosti, které na ni vzpomínají na sociálních sítích.

26. srpna 2022 13:02 Čas čtení 1:13 Zemřela Hana Zagorová Zemřela Hana Zagorová

Její hlas ovlivnil všechny napříč spektrem. Proto není překvapení, že na ni vzpomínali i politici. „Jsou zprávy, které člověk nechce dostávat. A ta o úmrtí Hany Zagorové patří mezi ně,“ nemohla zprávě uvěřit bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO). „Vůbec se mi tomu nechce věřit. Její hudba mě provázela celý život a zbožňovala jsem ji. Děkuji jí za vše a věnujme jí prosím vzpomínku,“dodala.

Na Zagorovou vzpomínal i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). „Odešla další velká zpěvačka československé a pak také české pop music. Devítinásobná vítězka Zlatého slavíka, kterou v počtu trumfla jen Lucie Bílá. Upřímnou soustrast rodině,“ vzkázal přes sociální síť Twitter.

Poslankyně Pokorná Jermanová (ANO) zase ocenila „typický úsměv a životní optimismus“, který fanouškům do života přinášela. „Bohužel, dnes navždy odešla z životního pódia. Písničky, jejichž prostřednictvím rozdávala radost po hrstech, však budeme se vzpomínkou poslouchat stále,“povzdechla si.

V oblibě měl zpěvačku i prezident Miloš Zeman, jehož prohlášení sdílel na internetu šéfredaktor zpravodajství Frekvence 1 Luboš Procházka. „Do nebe plného hvězd odešla paní Hana Zagorová. Zanechala nám všem své srdce, bije dál v krásných písničkách,“citoval Zemana.

Další vzpomínky

Vzpomínaly ale i další významné osobnosti ze světa médií nebo filmu. Světlana Witowská například na Twitteru sdílela písničku Můj čas s dovětkem„Tuto písničku Hany Zagorové mám nejradši.“ Moderátor Jakub Železný měl také jen slova plná respektu. „Umělecky výjimečná, lidsky odvážná. Upřímnou a hlubokou soustrast,“ napsal

27. dubna 2024 9:00 Čas čtení 7:56 Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu Záleží na velikosti penisu? A můžu ovlivnit chuť spermatu a poševních šťáv? S Klárou Kloudovou odpovídáme na otázky ohledně sexu

Jindřich Šídlo zase přidal jednu historku z osobního života. „Zrovna jsme si s dcerami povídali, jaké písničky pro ně znamenají dětství. Tak moje dětství byla i Hana Zagorová,“sdělil svým sledujícím. Společně s režisérem Janem Hřebejkem zmínili, jak Zagorová podepsala v roce 1989 dokument Charty 77 Několik vět. „Hana Zagorová mi byla sympatická. RIP,“ napsal filmař.

Domů
Sdílet
Diskuse