Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
4. října 2022 7:50
Čas čtení 0:46

VIDEO: Při poskytování první pomoci přišla mladá žena o peněženku. Policie pátrá po dvou ženách, které by mohly případ objasnit

Kategorie:
News
Uložit Uložené
VIDEO: Při poskytování první pomoci přišla mladá žena o peněženku. Policie pátrá po dvou ženách, které by mohly případ objasnit
Zdroj: Policie ČR

Zloděj bezohledně využil situace, kdy mladá žena poskytovala první pomoc své babičce.

Poslední srpnovou středu ve večerních hodinách přijali policisté oznámení o odcizení peněženky v olomouckém nákupním centru. Mladá žena si podle policejního prohlášení odložila kabelku na sedačku v prostorách toalet, aby mohla poskytnout první pomoc své babičce, která měla náhlé zdravotní problémy.

Žena na místo přivolala zdravotnickou záchrannou službu a před jejím příjezdem byla střídavě u babičky a před toaletami, aby mohla nasměrovat záchranáře.

„Kabelce tak nevěnovala patřičnou pozornost, čehož pravděpodobně využil neznámý pachatel. Po převozu babičky do nemocnice si povšimla, že jí v kabelce schází peněženka, která obsahovala finanční hotovost, osobní doklady a platební kartu,“ popsala policejní mluvčí Petra Vaňharová s tím, že ještě téhož dne došlo k neúspěšnému pokusu o zneužití platební karty. Celkovou škodu policisté předběžně vyčíslili na 1 500 korun.

Z místa v obchodním centru policisté zveřejnili kamerové záběry, na kterých jsou zachyceny dvě neznámé ženy. Policie po nich nyní pátrá, svou svědeckou výpovědí by totiž mohly přispět k objasnění případu. Ten, kdo ženy pozná nebo disponuje důležitými informacemi, má kontaktovat obvodní oddělení Olomouc či bezplatnou linku 158.

7. února 2024 17:36 Čas čtení 0:24 Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun Řidič na Českokrumlovsku slepě důvěřoval navigaci, skončil na sjezdovce. Škoda jde do milionů korun

Zloději v případě dopadení hrozí až dvouleté vězení. „Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku,“ uzavřela Vaňharová.

Domů
Sdílet
Diskuse