Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. listopadu 2022 13:03
Čas čtení 1:18
Adéla Ježková

Tiktoker postavil tunový sarkofág, aby uchoval pytlík křupek Cheetos pro budoucí civilizace

Tiktoker postavil tunový sarkofág, aby uchoval pytlík křupek Cheetos pro budoucí civilizace
Zdroj: Getty Images
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) TIKTOK ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Složitý sarkofág, který váží více než tunu a má sloužit jako úložiště oblíbených křupek Cheetos? Tiktoker si řekl, proč ne.

Osmadvacetiletý tiktoker se jménem @sunday.nobody postavil důmyslný železobetonový sarkofág o váze 1 360 kilogramů, do kterého pohřbil malý sáček oblíbených amerických křupek Flamin' Hot Cheetos. Důvod je prostý – aby jej našly budoucí civilizace. Aby křupky vydržely nejméně 10 tisíc let, tiktoker sáček zalil do pryskyřice, zavěsil ho do rakve pomocí drátů a konstrukci hermeticky uzavřel. O bizarním kousku informoval server Insider.

Sarkofág, na který vyšlo nejméně jednadvacet kilogramů betonu, nechal měsíc a půl vysychat. Poté použil páčidlo a kladivo k odstranění výlisků a sarkofág obarvil na černo. Následně pomocí auta převrátil jeho devítikilový náhrobek, na který pak ze zlatých plátků vyrazil ingredience Flamin' Hot Cheetos. Celý projekt mu zabral několik měsíců času i peněz, za sarkofág údajně utratil 1 200 dolarů (v přepočtu zhruba 29 tisíc Kč). „Raději se prodám své práci, než abych prodával své umění lidem,“ řekl deníku.

Balíček křupek jako historický artefakt

Poté musel najít někoho, kdo by mu dovolil „křupkový“ sarkofág pohřbít na svém pozemku. To se také podařilo a po několika hodinách kopání a s pomocí traktoru a dlouhého páčidla svůj tunový výtvor zakopal do země. Na jeho vrchol přidal ceduli s nápisem: „Historický artefakt. Neotevírat po dobu 10 000 let. Rok pohřbení 2022.“ Už zbývá jen dodat náhrobní kámen.

Doporučeno
Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem Zůstala bych raději uvězněná v lese s medvědem, nebo s mužem? Většina žen má jasno, s medvědem 3. května 2024 14:00

„Zní to jako spousta práce jen proto, abyste v budoucnu naštvali nějaké archeology,“ okomentoval projekt jeden z uživatelů na diskuzním fóru Reddit„Jde o to, že pokud se záznam o jeho pohřbu nezachová dostatečně dlouho, nebudou vědět, že byl balíček pohřben jako žert. Deset tisíc let je opravdu dlouhá doba. Angličtina se za posledních 300 let tolik změnila. Představte si, jak moc se změní za 10 000 let. Snaha přeložit nápis je přivede k šílenství a nejspíš toho spoustu popletou,“ odvětil mu další.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sunday Nobody (@sunday.nobody.art)

O tiktokerovi @Sunday.nobody média hovoří jako o „meme umělci“. Mezi jeho další díla patří například „náboženský rukopis 21. století“, který je robotickým přepisem filmu Shrek.

Domů
Sdílet
Diskuse