Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
26. listopadu 2022 14:40
Čas čtení 0:45
Radim Šlechta

„Byla raketa Ukrajince, nebo Rusa?“ Jaromír Nohavica se v nové písni ptá na původ raket v Polsku

„Byla raketa Ukrajince, nebo Rusa?“ Jaromír Nohavica se v nové písni ptá na původ raket v Polsku
Zdroj: TASR - Martin Palkovič
ČESKO JAROMÍR NOHAVICA
Uložit Uložené

Nohavica publikoval krátkou píseň na kanále Jany Bobošíkové.

„Byla ta raketa Ukrajince, nebo Rusa? Počkáme, co řekne pan prezident USA,“ zpívá krátce po oslavách 17. listopadu a po dopadu raket na polské území Jaromír Nohavica. V písni Počkáme, co řekne se obouvá do údajné potřeby České republiky a Západu konzultovat rozhodnutí se Spojenými státy.

Doporučeno
Zelenskyj: Nemám žádné pochyby o tom, že to nebyla naše raketa Zelenskyj: Nemám žádné pochyby o tom, že to nebyla naše raketa 17. listopadu 2022 8:26

Nohavica nahrál krátkou píseň na kanálu Jany Bobošíkové Aby bylo jasno. Mimo bývalé kandidátky na prezidentku a redaktorky se na platformě angažuje také někdejší radní České televize Hana Lipovská. Ve videích představují svůj postoj k aktuálnímu politickému dění. Samotný Nohavica na kanále publikoval několik písní již v minulosti.

Zpěváka a písničkáře doprovází kontroverze od vypuknutí války na Ukrajině, kdy odmítl vrátit Puškinovu medaili, kterou předtím sám přebral z Putinových rukou. Své rozhodnutí ospravedlňoval tím, že medaili dostal za písně, nikoliv za politiku nebo válčení. Od té doby organizátoři zrušili několik Nohavicových koncertů. Zpěvák později válku na Ukrajině odsoudil.

Na kanále Aby bylo jasno dostal prostor například organizátor protivládních demonstrací Ladislav Vrabel. Nohavica ve vyjádření pro server iDnes na jeho adresu uvedl, že nechce nikoho kádrovat a píseň na kanále publikoval, protože kanál Aby bylo jasno cítí jako pokračovatele serveru Virtually.cz, kde písně publikoval dříve.

Domů
Sdílet
Diskuse