Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
23. prosince 2022 17:23
Čas čtení 0:41

Útočník z Paříže je ve vazbě. Dříve byl obviněn z rasově motivovaného násilí

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Útočník z Paříže je ve vazbě. Dříve byl obviněn z rasově motivovaného násilí
Zdroj: TASR/AP

Při pátečním útoku v Paříži zemřeli tři lidé. Podezřelého zatkla policie.

Podezřelý, který v pátek zahájil palbu na kurdské kulturní centrum a kadeřnictví v centru Paříže, byl již dříve obviněn z rasově motivovaného násilí a umístěn do vazby, odkud byl teprve nedávno propuštěn. Oznámil to pařížský prokurátor, informuje TASR s odvoláním na agenturu AFP.


Při pátečním útoku v centru francouzské metropole zemřeli tři lidé a další tři byli zraněni. Policie zadržela muže ve věku 69 let, který byl se zraněními převezen do nemocnice.


Muž, francouzský strojvedoucí ve výslužbě, je podezřelý z útoku nožem na nejméně dva migranty, ke kterému došlo 8. prosince 2021, sdělila novinářům prokurátorka Laure Beccuau. V té době také poškodil několik stanů v táboře migrantů v parku Bercy na východě Paříže.


Následně byl obviněn z plánování ozbrojeného útoku s rasovým motivem a umístěn do vazby, dodal státní zástupce s tím, že muž byl teprve nedávno propuštěn. Podle francouzských médií byl před 11 dny propuštěn z vazby.


Beccuau dodala, že možný rasový motiv pátečního útoku bude předmětem vyšetřování. Zpravodajská televize BFM TV uvedla, že kurdské nemovitosti v Paříži budou pod policejní ochranou.

Domů
Sdílet
Diskuse