Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adam Smeták
26. prosince 2022 11:52
Čas čtení 0:59

Filmového Krakonoše vidělo 3,2 milionu diváků. Jde o rekord

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Filmového Krakonoše vidělo 3,2 milionu diváků. Jde o rekord
Zdroj: Česká televize

Vánoční snímek na náměty scénáře Barbary Johnsonové si nenechaly ujít domácnosti po celé republice.

Pohádka Krakonošovo tajemství od České televize drží rekord. V neděli po Vánocích si ji pustilo 3,2 milionu diváků. Jedná se tak o nejsledovanější pohádku vysílanou 25. prosince v historii měření televizní sledovanosti, tvrdí ČT.

Děj filmu se odehrává v čase před Krkonošskými pohádkami, které slaví už bezmála padesát let. V novém filmu od Petera Bebjaka přijíždí do zámku v podhůří nový majitel Štěpán (Jakub Prachař) se svou snoubenkou Blankou (Dominika Morávková-Zelenková) a bratrem Adamem (Jan Nedbal). Na cestě jejich kočár „srazí“ Lidušku (Leona Skleničková) do louže a ta se okamžitě zamiluje do Adama.

Při uvítací hostině poví Štěpánovi místní sběratel pověstí Jiráček (Ondřej Sokol) o pokladu, který chce hamižný vlastník zámku okamžitě získat. Jeho chamtivost se mu ale nevyplácí a Krakonoš (David Švehlík) tvrdě trestá jeho i Adama. Adama tím, že ho uvězní v jeskyni, a Štěpána vyškrtnutím ze scénáře. Bezelstná Liduška se ale za Adama u Krakonoše přimlouvá výměnou za své služby v domácnosti. Adamovi pak nezbývá než dostat míč opět na svou stranu hřiště, kát se za své hříchy, vyžehlit si to u Krakonoše a v ideálním případě se s Liduškou oženit.

Jak se podařilo tento příběh převést na obrazovky a proč je nový Krakonoš tak trochu Batman, Indiana Jones i Jigsaw, se dozvíš v naší recenzi.

Domů
Sdílet
Diskuse