Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Adéla Ježková
5. ledna 2023 v 8:25
Čas čtení 0:44

Výroba legendárních Botas v Česku končí, skolily je drahé energie

Kategorie:
Ekonomika
Uložit Uložené
Výroba legendárních Botas v Česku končí, skolily je drahé energie
Zdroj: Botas/propagační materiál

Výrobce legendárních botasek končí v Česku s výrobou.

Majitel firmy, která již v roce 2020 hospodařila ve ztrátě, František Nestával potvrdil plány na ukončení produkce ve Skutči u Chrudimi serveru Seznam Zprávy. Společnost Botas neustála obrovský nárůst cen energií, negativně se ale projevil také nedostatek kvalifikovaného personálu.

Zatím není jisté, zda firma skončí úplně, nebo jen přesune výrobu jinam. „Teď to analyzujeme zleva zprava. Buďto se bude vyrábět jinde, nebo značku prodám. Zájemce ale zatím nemám, nikde jsem to neříkal,“ řekl Nestával serveru s tím, že zatím propustil část ze sedmdesáti zaměstnanců a další jsou na „odstávce“.

Spolupráce se světoznámými značkami

Firma byla založena již v roce 1949 pod názvem Botana, kdy navázala na staletou tradici obuvnictví v oblasti. Vyráběla jak vycházkovou, tak sportovní obuv. Od roku 1963 podnik vyrábí boty pod značkou Botas s logem se třemi hvězdami nad nadpisem. Název vznikl spojením slov: BOTA-Sportovní a BOTA-Skuteč. O rok později už získali českoslovenští volejbalisté na olympiádě v Tokiu stříbrné medaile právě se sportovní obuví této značky.

25. července 2024 v 7:00 Čas čtení 5:15 Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda Toto jsou nejlepší second handy v Praze. Najdeš tu trendy Diesel kousky, Pradu i lokální brandy jako Skedda

V roce 1966 nabyl popularity ikonický model Classic s typickým svislým zoubkovaným páskem. Od té doby společnost získala hned několik designérských ocenění a spolupracovala se světoznámými značkami.

Domů
Sdílet
Diskuse