Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. ledna 2023 8:15
Čas čtení 0:29
Adéla Ježková

Františka Ringo Čecha odvezla sanitka, prodělal cévní mozkovou příhodu

Františka Ringo Čecha odvezla sanitka, prodělal cévní mozkovou příhodu
Zdroj: TASR/Marko Erd
HUDBA HUDBA ZPRÁVY Z DOMOVA
Uložit Uložené

Zpěvák, herec, komik, moderátor, spisovatel a bývalý politik František Ringo Čech byl v neděli večer převezen do Nemocnice Na Homolce v Praze.

Informace CNN Prima NEWS potvrdil Čechův syn. Podle něj mělo jít o cévní mozkovou příhodu, jeho aktuální stav není znám. 

„Jak nám potvrdil syn Františka Ringo Čecha, jeho tatínek byl teď ve večerních hodinách převezen do Nemocnice Na Homolce s mozkovou příhodou,“ uvedl pořad Showtime TV Prima. Mozkovou příhodu prodělal zpěvák podle informací Blesku už podruhé. Poprvé se tak stalo před třemi lety, když byl v Rakousku. 

Roku 1963 spoluzaložil devětasedmdesátiletý hudebník skupinu Olympic, s níž poprvé účinkoval v Semaforu – a kde poprvé začal psát písňové texty. Tehdy získal svou přezdívku Ringo podle vzoru bubeníka Beatles Ringo Starra. Čech rovněž napsal několik divadelních her a knih. V letech 1993–⁠2017 působil v ČSSD, jako nestraník pak kandidoval do České národní rady a do Sněmovny.

Domů
Sdílet
Diskuse