Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Kristýna Dobiášová
2. února 2023 11:37
Čas čtení 0:46

Kovy může dostat státní vyznamenání. Nominuje ho poslankyně Urbanová

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kovy může dostat státní vyznamenání. Nominuje ho poslankyně Urbanová
Zdroj: adidas/se svolením

Poslankyně Barbora Urbanová (STAN) má v plánu nominovat youtubera Kovyho na státní vyznamenání. Mohl by získat medaili Za zásluhy.

Poslankyně Urbanová má v plánu podat v roce 2023 návrhy na státní vyznamenání. Mezi nimi je youtuber Kovy (Karel Kovář), ale také Petr Pithart a Daniel Kroupa, stojí v tiskové zprávě, kterou má redakce k dispozici. Návrhy však budou muset projít schvalovacím procesem Poslanecké sněmovny.

Kovymu navrhuje udělit medaili Za zásluhy. Dle ní svými videi a tvorbou přispívá k tomu, aby se mladá generace více zajímala o dění kolem sebe. „Chci, aby to dostal zástupce mladé generace,“ okomentovala Urbanová pro REFRESHER své rozhodnutí.

„Ocenění práce a zásluh není dané jenom tím, jak je kdo starý, ale těmi zásluhami.“ Dle jejích slov si Kovy svým způsobem práce, aktivním ovlivňováním veřejného dění a podporováním zájmu mladých o život kolem sebe ocenění zaslouží.

Karel Kovář pravidelně zveřejňuje videa na svém YouTube kanálu, ve kterých komentuje a vysvětluje současné světové i domácí dění. Počet jeho odběratelů se blíží hranici jednoho milionu. Spolu s ním by si mohli vyznamenání odnést například také Pithart či Kroupa, a to konkrétně Řád Tomáše Garrigua Masaryka.

23. dubna 2024 9:12 Čas čtení 5:39 Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu Odmaturuj z matematiky: Tohle všechno bude v testu

Kovy byl již v minulosti nominován na vyznamenání, konkrétně v roce 2019 Tomášem Martínkem (Piráti). Z rukou tehdy úřadujícího Miloše Zemana by jej však nepřevzal, informují Seznam Zprávy.

Domů
Sdílet
Diskuse