Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. dubna 2024 7:37
Čas čtení 1:52
Ella Petrová

ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek

ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek
Zdroj: Digital Media Production
FILMY A SERIÁLY ČESKÉ FILMY FILM
Uložit Uložené

Pohádky mají rádi malí i velcí. Některé klasiky známe úplně nazpaměť a patří mezi naše nejoblíbenější. Jsou tu však i pohádky, které se tolik nepovedly. Uhádneš, které mezi ně patří?

Server ČSFD obsahuje nejrůznější žebříčky podle uživatelských hodnocení. Tentokrát jsme si pro tebe připravili pět nejhůře hodnocených českých pohádek všech dob.

5. Šmankote, babičko, čaruj!

Třicet procent získala komediální pohádka Šmankote, babičko, čaruj!. Hlavní postavy si zahráli Naďa Konvalinková, Lucie Vondráčková, Valerie Kaplanová, Vendula Ježková, Jan Přeučil, Lubor Tokoš či Radoslav Budáč.

Doporučeno
Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? Tohle jsou nejhůře hodnocené české seriály všech dob. Který je v první pětici? 21. března 2024 7:45

Pohádka vypráví o Jakubovi, který zabloudí do začarovaného lesa obývaného strašidly. Zalíbí se mu tam a začne sloužit čarodějnici Agátě. Po nějaké době se mu ale zasteskne po lidské společnosti a ve chvíli, kdy zjistí, jak vypadá krásná Klárka, která slouží na hradě zlého knížete Darjabáda, vydá se za ní. Netuší však, že ho čeká plno strastí.

 
4. Dukátová skála

O polovinu méně, tedy pouhých 15 procent, získala pohádka Dukátová skála. I přes hvězdné obsazení v podání Martina Dejdara, Kateřiny Brožové, Martina Zounara, Filipa Blažka a dalších film neuspěl.

Doporučeno
Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem? 28. února 2024 15:30

Parta dětí prožije prázdninové dobrodružství v malé vesničce Lukov. Aby mohli pomoct svým kamarádům v nouzi, začnou pátrat po hradním pokladu a pověsti s ním spojené. Na své cestě za pokladem však zůstanou uvězněni Černou paní, strážkyní pokladu.

 

3. Z pekla štěstí 2

Výpravná pohádka režiséra Zdeňka Trošky se dostala na třetí nejhorší místo. Druhý díl se jednoduše tolik nevydařil. V roli Lucifera a Boha zároveň zazářil poklad českého národa Karel Gott. Mezi dalšími postavami se objevili Miroslav Šimůnek, Michaela Kuklová, Václav Vydra, Sabina Laurinová, Dana Morávková, Lukáš Vaculík či Helena Růžičková.
 
Příběh přináší morální ponaučení o tom, jak zlo neujde spravedlivému trestu a skončí v pekle – za pomoci dračice a dráčka Bucíka.

 

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse