Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
28. února 2024 15:30
Čas čtení 2:14
Anna-Marie Hanzlíková

Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem?

Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem?
Zdroj: Paramount Pictures
FILMY A SERIÁLY FILM NEJLEPŠÍ FILMY
Uložit Uložené

Londýnský magazín Time Out sestavil svůj unikátní žebříček a vybral sto filmů, které jsou podle jeho redaktorů*redaktorek nejlepší, jaké kdy byly natočeny.

Původní výběr populárního britského magazínu najdeš v kompletním žebříčku tady. My vypíchli a přinášíme ti deset nejlepších. Souhlasíš s výběrem? Hlasuj na konci článku.

10. Zpívání v dešti

Nejlepší muzikál všech dob, i tak se této romantické komedii někdy přezdívá. Dodnes je také oblíbené divadelní zpracování. Šlo o přelom, protože to byl jeden z prvních ne němých, a navíc barevných filmů – epitaf pro němou kino éru, píší i redaktoři*redaktorky Times Out. Navíc kdo by neznal známý popěvek „I'm singin' in the rain. Just singin' in the rain...“?

9. Až na krev

Ze živořícího dělníka na ropného magnáta. Dramatický thriller mapující ropný boom na přelomu století a osud Daniela Plainviewa doplňuje hudba Jonnyho Greenwooda z Radiohead. „Režisér Paul Thomas Anderson se vydal na cestu stát se nejvýraznějším filmařem posledních dvaceti let,“ dodává ke snímku Time Out. Nezapomenutelná je scéna s milkshakem, připomeň si ji ve videu níže.

8. Stvořeni pro lásku

Hong Kong 60. let a dva páry. Sousedy spojí osamělost večerů, které tráví bez svých partnerů. Ti tráví čas na cestách, a navíc se objeví podezření na jejich nevěru. „... vytvořili intenzivní pocit intimity, zatímco bezchybné herecké výkony se chvějí sexuální tenzí. To je kinematografie,“ píše redaktorka Anna Smith, která romantické drama označuje za klasiku.

7. Sedm samurajů

„Nejslavnější japonský film všech dob, předchůdce filmu Sedm statečných,“ píše se o Sedmi samurajích na ČSFD. Že je to podívaná, která stojí za to, potvrzuje i londýnský magazín, který o filmu tvrdí, že to bude nejsnadnějších 207 minut, jež jste v kině u filmu kdy proseděli.

Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse