Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš článek:
Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem?

6. La dolce vita

Římská smetánka a Itálie šedesátých let. Sladký život, jak se do češtiny film překládá, je italská kultovní klasika, z níž režisér Federico Fellini vytvořil komerční hit a z hlavního herce Marcella Mastroianniho hvězdu světového rozměru. Tenhle film dal navíc světu slovo paparazzi, protože hlavní postava pracuje právě jako bulvární novinář. 

5. Dobyvatelé ztracené archy

Fenomén Indiana Jones. „Nejzábavnější blockbuster Stevena Spielberga, který je poctou řemeslu, má všechno: valící se balvany, rvačku v baru, energickou hrdinku, která se umí ovládat a ztrácet nervy, zrádnou opici, padoucha pijícího šampaňské, hady, největší filmovou honičku s náklaďáky a nadpřirozené finále, v němž vybuchují hlavy,“ nešetří chválou redaktor Ian Freer, který film označuje za kinematografickou dokonalost.

4. Jeanne Dielman, Obchodní nábřeží 23, 1080 Brusel

Každodenní život jedné vdovy označuje redaktor Joshua Rothkopf přímo za feministický masterpiece. Film zachycuje tři dny v životě Jeanne Dielman, ovdovělé matky, která si přivydělává sexem.

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 2 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse