Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
Tohle je prý deset nejlepších filmů všech dob. Souhlasíš s výběrem?

3. Občan Kane

I na české Wikipedii se píše, že tenhle snímek je označován za nejpokrokovější v dějinách filmu. Přelomovým ho dělají nové postupy, některé scény jsou natočeny bez sestříhání, použita byla i takzvaná žabí perspektiva. Režisér Orson Welles navíc do hlavní role obsadil sám sebe. Na videu níže se můžeš podívat také na v té době novátorský způsob ostření. „Zatraceně dobrý příběh, na který rozhodně nemusíte být zarytý cinefil, abyste si ho užili,“ píše Fil de Semlyen.

2. Kmotr

Gangsterské drama, které vzniklo na motivy stejnojmenné knihy od Maria Puza. Vrcholné dílo mafiánského žánru a mrazivý rozklad amerického snu, tak popisují kultovní dílo v Time Out. 

1. 2001: Vesmírná odysea

Nejlepším filmem všech dob je podle magazínu společné dílo režiséra Stanleyho Kubricka a spisovatele Arthura C. Clarka. „Kubrickova děsivě klinická vize budoucnosti – s umělou inteligencí a vším ostatním – působí prorocky i po více než padesáti letech,“ píše o králi žebříčku i žánru sci-fi jako takového redaktor Phil de Semlyen.

Anketa:
Souhlasíš s magazínem Time Out a jeho desítkou nejlepších filmů všech dob?
Ano, vybral*a bych to podobně.
Tak napůl, s některými snímky souhlasím, zařadil*a bych i jiné.
Ne, sestavil*a bych úplně jiný seznam.
Ano, vybral*a bych to podobně.
4 %
165 Hlasů
Tak napůl, s některými snímky souhlasím, zařadil*a bych i jiné.
35 %
1384 Hlasů
Ne, sestavil*a bych úplně jiný seznam.
61 %
2442 Hlasů
Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 3 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse