Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Čteš poslední stranu článku:
ŽEBŘÍČEK: Tohle je pět úplně nejhorších českých pohádek

2. Saxána a Lexikon kouzel

Pokračování úspěšné filmové pohádky Dívka na koštěti z roku 1972 se režisérovi Václavu Vorlíčkovi moc nepovedlo. Film byl natočen v roce 2011 a v hlavní roli se opět představila Petra Černocká a její dceru, malou Saxánku, si zahrála Helena Nováčková. V dalších rolích se objevil Jan Hrušínský, Jiřina Bohdalová, Petr Nárožný, Jiří Somr či Jiří Lábus.
 
Minulost se opakuje. Přestože Saxána žije s manželem Honzou a malou Saxánkou normální život, všechno se najednou zvrtne. Malá dcerka se dozví o půdě plné tajemství o předešlém čarodějnickém životě maminky a z důvodu své zvědavosti se objeví v Říši pohádek plné trpaslíků, rarachů, draků, bazilišků, šotků a morkolabů. 

 

1. Když draka bolí hlava

Pohádka Když draka bolí hlava byla natočena v koprodukci se Slovenskem a získala jen 12 procent. V hlavních rolích se objevili Karel Gott s dcerami Charlotte Ellou a Nelly Sofií, Kamila Magálová, Kateřina Brožová, Miroslav Šimůnek či Zuzana Mauréry.
 
Barborka s Tomíkem tráví prázdniny u babičky a dědy v kovárně pod Dračí skálou, kde ze všech sil pracuje i netradiční pomocník, dvouhlavý dráček Čmoudík. Jednou, když se děti chystají přespat v jeskyni společně s dráčkem, objeví na zdi jeskyně starou mapu a Čmoudík, jehož jedna hlava mluví česky a druhá slovensky, začíná vyprávět napínavý příběh o vzniku království Draka.

 

Čti na předchozí straně
Dočetl jsi celý článek
Strana 2 z 2
Domů
Sdílet
Diskuse