Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. března 2023 12:00
Čas čtení 6:00
Vojtěch Vanda

Mám psychedelický styl, v rapu se snažím předat zkušenosti ze svých tripů, říká Hey Yendo

Mám psychedelický styl, v rapu se snažím předat zkušenosti ze svých tripů, říká Hey Yendo
Zdroj: Natalie Kubenk
HUDBA ČESKÝ RAP FRESH RAP RAP
Uložit Uložené

Batikovaný svět plný barev a pozitivní energie má kolem sebe rapper ze Zlínska, který na začátku měsíce vydal album Letenky do Psychedel. V našem Fresh Rapu se rozpovídal nejen o něm.

Kolik je kolem tebe v dnešní době uvolněných témat, činností a aktivit? Určitě málo. My to třeba nejlépe vidíme v hudbě, kde se, mluvíme-li konkrétně o rapu a hip hopu jako takovém, všichni berou tak trochu vážně, často nedokážou upustit páru a jen se nechat unášet proudem nejlépe pozitivní energie. Když už někdo s něčím takovým přijde, působí jako zjevení.

Jedno takové se ale přece jenom objevilo i u nás na východě země. Z Ludkovic, respektive z Kazivsi, jak ji náš interpret nazývá, vesnice u známějších Luhačovic na Zlínsku, oslovil svými texty, pozitivním přístupem k životu a rapem s ravovým nádechem mladý rapper, jehož motto „Zobej život!“ ti již muselo, jako hiphopovému fanouškovi, protančit před obličejem. 

Hey Yendo rainer
Zdroj: se souhlasem Hey Yendo

Přezdívá si Hey Yendo, a přestože se vlastně nejedná úplně o nováčka v hudbě, tuzemský povrch scény rozčesal až nyní. Všechno totiž má svůj čas. Nikam nespěchá, svědomitě si jde za svou hudbou a pomalu, ale jistě získává nejen pozornost, ale i fanoušky a fanynky po celé republice. Yenda je jen dalším důkazem, že to na Zlínsku začíná znovu opravdově rapově žít.

Doporučeno
Wizzory a Medooza jsou v podstatě stejná dekadentní hovada, rock v Česku zabil komunismus, tvrdí rapper s rockovým stylem Wizzory a Medooza jsou v podstatě stejná dekadentní hovada, rock v Česku zabil komunismus, tvrdí rapper s rockovým stylem 8. března 2023 11:00

Za přezdívkou Hey Yendo stojí stále ještě dvaadvacetiletý Jan Ševčík. Yenda se úplně přehlédnout nedá; vidět jej můžeš nejčastěji v klobouku a batikovaném oblečení, které si samozřejmě batikuje sám. Co se týká jeho pseudonymu, ten vlastně není tak úplně pseudonymem, jako spíše usnadněním komunikace mezi ním a kýmkoliv jiným.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 133469 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse