Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
29. března 2023 v 10:48
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Apple začne půjčovat peníze. Nová služba umožní rozložit platbu na splátky

Apple začne půjčovat peníze. Nová služba umožní rozložit platbu na splátky
Zdroj: Unsplash/Laurenz Heymann
TECH APPLE ZPRÁVY ZE SVĚTA
Uložit Uložené

Rozdělení až do čtyř plateb bez poplatků a s nulovým úrokem slibuje nová služba společnosti Apple, Apple Pay Later. Tyto platby budou rozděleny v časovém horizontu šesti týdnů.

Nová služba se momentálně zavádí ve Spojených státech. Podle společnosti budou moci uživatelé snadno sledovat, spravovat i splácet své platby v Apple Wallet. Co se týká výše částek, je možné zažádat o rozdělení plateb ve výši 50 až 1000 dolarů (1090 až skoro 22 tisíc korun), které půjde využít pro on-line nákupy a nákupy v aplikacích na iPhone nebo iPad u obchodníků, kteří přijímají Apple Pay.

Od středy se služba začne testovat u vybraných uživatelů. Plán je takový, že ostatním uživatelům a uživatelkám bude služba nabídnuta v nadcházejících měsících.

„Pokud jde o správu financí, neexistuje žádný univerzální přístup. Mnoho lidí hledá flexibilní platební možnosti, a proto jsme rádi, že můžeme našim uživatelům nabídnout Apple Pay Later,“ uvedla viceprezidentka Apple Pay a Apple Wallet Jennifer Bailey.

Apple Pay Later
Zdroj: Apple

Jak to bude probíhat

Půjčka od Applu bude možná v rámci aplikace Peněženka. Nejprve bude uživatel vyzván k tomu, aby zadal částku, kterou žádá. Během procesu firma samozřejmě zkontroluje, jestli je uživatel služby v takové finanční situaci, že si může dovolit půjčku splatit. 

Po ověření se uživateli při placení skrze Apple Pay ukáže možnost „Zaplatit později“. Po ověření zákazníka je samozřejmě proces rychlejší. V aplikaci bude následně zřetelně uvedena splatná částka za všechny půjčky a částka, kterou je nutné splatit v následujících 30 dnech. K usnadnění plánování je možné zobrazit splátky i v kalendáři Peněženky.

Platit je ale možné pouze debetní kartou, propojení s kreditními kartami nebude akceptováno, aby se dluhy člověku nenavyšovaly. 

Všechny informace navíc zůstanou světu skryty. „Nákupy pomocí Apple Pay Later jsou ověřovány pomocí Face ID, Touch ID nebo přístupového kódu a historie transakcí a půjček uživatelů se nikdy nesdílí ani neprodává třetím stranám za účelem marketingu nebo reklamy,“ ujišťuje společnost.

Domů
Sdílet
Diskuse