Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Čteš článek:
Velký přehled: Smlouva, DPP, DPČ a další. Jaké jsou jejich (ne)výhody a která z nich se ti vyplatí?

Dohoda o provedení práce a pracovní činnosti

Obecně se práce na dohodu často využívá u přivýdělků, brigád nebo zkrácených úvazků. Pořád jde o zaměstnání a řídí se zákoníkem práce, nicméně oproti hlavnímu pracovnímu poměru je zde dost rozdílů. Nelze asi říct, zda jde přímo o výhody, či nevýhody. Velmi záleží na tom, zda je člověk v pozici zaměstnavatele či zaměstnance a také na tom, jaké má preference. Dohody například často využívají studenti, lidé v penzi nebo na mateřské dovolené. 

Existují dva typy dohod, a sice dohoda o provedení práce a dohoda o provedení činnosti. Přestože se i tyto dva typy pracovního poměru liší, určitá specifika mají stejná. Patří mezi ně:

  • pružnost – obě strany mohou ukončit pracovní poměr bez udání důvodu, výpověď musí být písemná a výpovědní lhůta činí patnáct dnů
  • snadná administrativa
  • úlevy na daních a odvodech
  • volnější pravidla týkající se pracovní doby
  • dohodáři NEMAJÍ automatický nárok na dovolenou, cestovní náhrady, odstupné ze zdravotních nebo organizačních důvodů a na příplatky za práci přesčas či o svátcích
  • dohodářů se NETÝKAJÍ předpisy ohledně zaručené mzdy
  • při neplacení sociálního pojištění může nastat problém s přiznáním důchodu nebo jeho výší

U dohody o provedení práce (DPP) zákon stanovuje maximálně 300 hodin práce v kalendářním roce u jednoho zaměstnavatele. Můžeš tedy uzavřít více DPP, u žádné z nich však nesmí počet odpracovaných hodin přesáhnout 300 hodin za rok. Velkou výhodou DPP je limit pro odvod sociálního a zdravotního pojištění. Pojistné totiž zaměstnavatel odvádí až od částky měsíčního výdělku 10 001 korun. 

Samozřejmě je důležité mít na paměti, že zdravotní pojištění platí stát za nezaopatřené děti, poživatele starobních, invalidních, vdovských, vdoveckých nebo sirotčích důchodů, lidi na mateřské nebo rodičovské dovolené, osoby pobírající dávku pomoci v hmotné nouzi nebo osoby pečující o osoby závislé na péči jiné osoby.

U dohody o pracovním činnosti (DPČ) není roční rozsah pracovní doby jako v případě DPP stanovený, nicméně týdenní rozsah práce nesmí v průměru překročit 20 hodin. I DPČ můžeš uzavřít u více zaměstnavatelů. Z DPČ se odvádí zdravotní i sociální v případě, že výdělek dosáhne aspoň 4000 korun měsíčně. Je tu ale jeden podstatný rozdíl. Zatímco u zdravotního pojištění se počítá s výdělkem, který je napsaný ve smlouvě, u sociálního s výdělkem reálným. 

Přivýdělek z dohod se daní, zaměstnavatel strhává patnáctiprocentní zálohu na daň z příjmů. Když u něj ale v daném měsíci podepíšeš prohlášení k dani, lidově se mu říká růžový formulář, sníží zálohu o slevy na dani, na které máš nárok – například slevu na poplatníka, na dítě, studenta, vyživované dítě nebo pro invalidní důchod. Tento formulář lze ale podepsat jen v jednom zaměstnání.

Srovnání DPP a DPČ

 Dohoda o provedení práceDohoda o provedení činnosti
Daň z příjmů15 %15 %
Zdravotní pojištěníod 10 001 korun měsíčněod 4 000 korun měsíčně
Sociální pojištěníod 10 001 korun měsíčněod 4 000 korun měsíčně
Maximální rozsah výkonu práce300 hodin za rok20 hodin týdně
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse