Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. dubna 2023 9:28
Čas čtení 1:03
Radim Šlechta

Ňuňu video: Podívej se na nový přírůstek tučňáčí rodiny. Sleduj, jak se klube

Ňuňu video: Podívej se na nový přírůstek tučňáčí rodiny. Sleduj, jak se klube
Zdroj: Oregon Zoo
NEWS SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) ZPRÁVY ZE SVĚTA ZVÍŘATA
Uložit Uložené

Populace tučňáků v oregonské zoo se rozšířila o nové mládě.

Rodině tučňáků Humboldtových v oregonské zoo se vylíhlo nové mládě. Po třech dnech klubání je konečně na světě a v pořádku. Podle vedení zoologické zahrady proběhlo vše, jak mělo. Zoologická zahrada o tom informovala na svých stránkách.

Doporučeno
„Ze substrátu se vyhrabalo mládě.“ Ve dvorské zoo se narodila vzácná palačinková želva „Ze substrátu se vyhrabalo mládě.“ Ve dvorské zoo se narodila vzácná palačinková želva 14. dubna 2023 19:28

„Mládě se zdá být zdravé a aktivní a pěstouni Blue a Esquela se o něj skvěle starají. Jsou to naši nejlepší rodiče tučňáků, a tak jsme mládě umístili k nim, aby mělo co největší šanci na úspěch,“ popisuje Travis Koons, který se o populaci tučňáků v zoo stará.

„Mládě tučňáka začalo ‚piplat‘ (klepat zobákem o vnitřní stranu skořápky) 26. března a 29. března se vylíhlo. Tučňáci Humboldtovi se obvykle líhnou 40 dní po snesení vajec a podle Koonse trvá asi tři dny, než se zcela vylíhnou ze skořápky,“ píše zoologická zahrada v Oregonu.

Do léta prý mládě, které se momentálně vejde do dlaně, bude stejně vysoké jako jeho rodiče. Od dospělých tučňáků ale stále půjde rozlišit pode opeření. Charakteristickou „smokingovou“ podobu totiž Humboldti dostávají až po několika letech. V následujících dnech se bude tučňáček učit brodit, plavat a bude prozkoumávat místní terén, prozatím v bezpečí hnízdní budky. Hosté jej ale mezi ostatními tučňáky najdou již nyní.

Doporučeno
Pražská zoo zdražuje. Kolik si připlatíš za vstupné a kdo může ušetřit? Pražská zoo zdražuje. Kolik si připlatíš za vstupné a kdo může ušetřit? 11. dubna 2023 19:50

Navštívit je můžeš i v Praze

Tyto krásné živočichy můžeš navštívit i v Zoo Praha, kde je chovají už od 60. let minulého století a chov se jim daří. Většina tučňáků v jejich výběhu už se narodila přímo v Praze. Pokud ti tato zvířata učarovala, můžeš kromě návštěvy podpořit jejich chov například zakoupením stravenky. Tučňák Humboldtův totiž spořádá 2–3× denně přes půl kilogramu mořských ryb, více informací nalezneš na webu pražské zoo.

Domů
Sdílet
Diskuse