Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2023 13:00
Čas čtení 3:49
Tímea Krauszová

Toto jsou kosmetické produkty, za které by ani úspěšné beauty blogerky nedaly více než pětikilo

MÓDA JAK UŠETŘIT KOSMETIKA A PÉČE O KŮŽI
Uložit Uložené

Jednorázové masky za stovky a stovky korun? Čisticí gel za více než tisícovku? Zkušení beauty nadšenci ví, že to značky s cenami někdy přehánějí. A mají pro tebe tipy na kvalitní kosmetiku. Článek vyšel původně na slovenském Refresher.sk.

Cena neurčuje kvalitu. Levnější kosmetika není horší a dražší kosmetika není lepší. Dokonce je třeba říci, že cenu neovlivňuje jenom složení –⁠ závisí i na tom, odkud jednotlivé ingredience pochází nebo odkud se dovážejí obaly či kolik peněz značka investovala do marketingu. Pokud nemáš nebo nechceš utrácet velké peníze za základní kosmetické produkty, máme pro tebe dobrou zprávu –⁠ ani nemusíš.

Většinu kosmetiky totiž dokážeš sehnat do 500 Kč, a přitom dosáhnout uspokojivých výsledků. Zeptali jsme se influencerek a dalších osobností ze světa krásy, za jakou kosmetiku podle nich není třeba vysolit spoustu peněz, ale naopak v oblasti skincare, vlasové kosmetiky i make-upu ušetřit.

Doporučeno
Fotbalový dres a streetwear? „Match“ made in heaven Fotbalový dres a streetwear? „Match“ made in heaven 15. srpna 2023 13:00

1. Čisticí gel

Cleanser za litr? Influencerka a modelka Lucia Drew Roberts (@Drews beauty) říká jasné ne. Při otázce, ve kterém kroku by lidem v rámci jejich skincare rutiny obecně radila ušetřit, uvedla právě čištění.

„Jelikož jde o produkt k okamžitému smytí, nemá podle mě smysl za něj dávat moc peněz, protože většina jde stejně hned do odtoku. Důležité je, aby vám seděl a pleť po očištění nebyla napnutá a podrážděná,“ uvedla Lucia pro Refresher. Jejím cenově dostupným favoritem je Jelly Joker od maďarské značky Geek & Gorgeous.

 
 
 
Zobrazit tento příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek, který sdílí Drew (@drews_beauty)

Drahé čisticí gely nedoporučuje ani Soňa Ceylan (@clear_skin_with_soňa). „Měla jsem už i dražší, a co se týče efektu, tedy vyčištění pokožky, neviděla jsem velké rozdíly.“ Soňa proto doporučuje sáhnout po korejských značkách, které mívají v nabídce produkty za méně než pětistovku. Klikni sem pro naši recenzi čisticích gelů do pár stovek.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 142626 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Na které produkty ti postačí 120 Kč, aniž by cena ovlivnila efekt.
  • Na čem zakladatelka velké slovenské kosmetické značky zásadně šetří.
  • Který předražený produkt je podle kosmetické chemičky hovadina.
  • Jaké jsou dle odborníka důvody, proč by tě ani opalovací krém neměl stát hromadu peněz.
Domů
Sdílet
Diskuse