Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
24. července 2023 14:30
Čas čtení 3:51
Tímea Krauszová

TESTOVALI SME: Čistiace gély na mastnú pleť do 15 eur. Novinka z drogérie príjemne prekvapila, predbehla aj klasiku z lekárne

MÓDA
Uložit Uložené

Hľadali sme dobré čistiace gély pre ľudí s mastnou pleťou alebo so sklonom k akné. Otestovali sme produkty z drogérie aj lekárne do 15 eur. Ktorý je náš favorit?

Mastná pleť to má v lete horšie. Nielenže sa potíš, ale ešte aj vyzeráš, že tvoja tvár je pripravená na restovanie cibuľky. Pomôcť s tým môžu nielen púdre či zmatňujúce krémy, ale aj vhodne zvolené čistiace produkty, ktoré mazotvorbu postupne regulujú.

Preto sme vyskúšali niekoľko populárnych a cenovo dostupných čistiacich gélov na mastnú pokožku a na pleť so sklonom k akné. Naše kritériá boli jasné: musia stáť menej ako 15 eur, mať jasne postavený marketing na zmatňujúcom efekte a zároveň byť dostatočne známe a populárne na sociálnych sieťach.

Do finálneho výberu sa dostalo päť gélov, každý sme používali ráno aj večer. Vyskúšali sme, ako odličujú, hodnotili aj to, ako sa po čistení pleť cítila.

Hľadáme dobrú kozmetiku za dostupné ceny, na vlastnej koži overujeme hacky aj produkty skôr, ako ti ich odporučíme, a prinášame ti aj reportáže z rôznych skrášľovacích procedúr. Ak chceš našu tvorbu podporiť, pridaj sa do klubu Refresher+.

Ceny sú z online drogérií a lekární bez zľavy, aktuálne v čase písania článku. Niektoré produkty na testovanie nám bezplatne a bez nároku na zmienku poskytla sieť lekární Dr. Max.

Nivea Čistiaci pleťový gél Derma Skin Clear 

Cena: 6,95 €
Veľkosť: 150 ml
Aktívne látky: kyselina salycilová, niacínamid

Oukej, Nivea, toto sme nečakali! Táto nemecká značka nemá taký silný hype ako kedysi, hoci jej nový rad zameraný na mastnú pokožku s nedokonalosťami si zaslúži viac slávy. Konkrétne tento čistiaci gél má minimalistické zloženie bez pridanej parfumácie.

Hoci je to gél, pení striedmo a konzistenciou je niekde medzi klasickým penivým čističom a mliečkom. Na pokožke je príjemný a po umytí je tvár čistá, ale bez pocitu pnutia alebo vysúšania.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 140926 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Koľko bodov sme dali gélu od Nivey.
  • Čo si myslíme o klasikách z lekárne: La Roche Posay a Avène.
  • Ktorému gélu sme udelili 10/10 a prečo.
  • Ktoré aktívne látky pomáhajú s mastnou pleťou.
Domů
Sdílet
Diskuse