Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
21. září 2023 v 13:39
Čas čtení 0:48
Radim Šlechta

Novinářka pojmenovala svoje dítě po pervitinu. Matrika jméno uznala a novopečená „perníková máma“ byla v šoku

Novinářka pojmenovala svoje dítě po pervitinu. Matrika jméno uznala a novopečená „perníková máma“ byla v šoku
Zdroj: Unsplash/Khoa Pham/volně k použití
NEWS
Uložit Uložené

Obětavost Kristen Drysdale novinářskému řemeslu je obdivuhodná.

Australská novinářka Kristen Drysdale pracuje v televizi, kde v pořadu What The FAQ odpovídá na dotazy svého obecenstva. Uvedla, že jednou z nejčastějších otázek je, jestli existují jména, která svým dětem rodiče v Austrálii nemohou dát. Kristen otestovala palčivou otázku sama na sobě, potažmo na svém miminku, a ukázalo se, že hranici nepředstavuje ani pervitin. O jejím experimentu informuje Vice.

Vzhledem k tomu, že novinářce matrika nedokázala poskytnout dostatečné informace, rozhodla se Drysdale pojmenovat svoje čerstvě narozené dítě Metamphetamine Rules (ve volném překladu Pervitin Je Boží). A co se nestalo? V rodném listu i v databázích matriky je Kristenino dítě zapsané právě pod tímto jménem.

„Udělala jsem to ve jménu žurnalistiky,“ řekla Drysdale. „Snažila jsem se zjistit, jak vypadá proces zapisování jména, a ptala jsem se přímo na matrice, ale neřekla mi to. Tak jsem si řekla, že mám ideální příležitost, abych to zjistila.“

Novinářka a novopečená matka uvedla, že byla v šoku. Nečekala totiž, že jí jméno Metamphetamine Rules někdo doopravdy schválí. Když zjistila, že její pokus „vyšel“, musela se dle vlastních slov jen smát.

„Žádná trvalá újma nevznikla,“ řekla Drysdale, která momentálně tráví čas tím, že se snaží svůj pracovní experiment napravit a změnit jméno svého dítěte na nějaké trochu konvenčnější.

Domů
Sdílet
Diskuse