Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
19. října 2023 6:00
Čas čtení 7:07
Lukáš Čelka

Dívka z krabice: 20letou Colleen sedm let denně mučil a znásilňoval manželský pár

ZAJÍMAVOSTI KRIMI
Uložit Uložené

Manželé svou oběť ukrývali v dřevěné krabici podobné rakvi, kterou měli zasunutou pod manželskou postelí. Dívku v ní nechávali celých 23 hodin. Potom ji pustili, zbili, znásilnili a uložili zpět.

Psal se 19. květen roku 1977. Místo: Oregon, Spojené státy americké. Mladá Colleen postává na krajnici rozpálené asfaltky. Přešlapuje z nohy na nohu a upřeně hledí na cestu. Věří, že se brzy objeví auto s řidičem, který má namířeno do severní Kalifornie a bude ji ochoten svézt.

Stopařka se už nemůže dočkat, až dorazí na narozeninovou oslavu nejlepší přítelkyně. Ze svého rodného města Eugene vyrazila již ráno. Od té doby ujela „stopem“ už přes 500 kilometrů do Red Bluff, které se nachází jen kousek od její cílové destinace.

Před Colleen po chvíli zastaví červený cadillac. Šofér stáhne okénko s návrhem, že stopařku sveze. Dívka muži poděkuje za ochotu, ale do auta nenastoupí. Neuteče ani deset minut a zopakuje se tentýž scénář s jiným vozidlem. Přestože je Colleen teprve dvacet, mladická nerozvážnost ji úplně obešla. Ví, že stopování je pro mladou pěknou dívku nebezpečné, a proto si důsledně vybírá, komu nastoupí do auta. Slizcí muži to rozhodně nebudou.

red bluff
Zdroj: Wikipedia Commons/@ Frank Schulenburg

Když před stopařkou zastaví modrá dodávka s mladou rodinou, zaraduje se. Za volantem sedí muž, vedle jeho manželka a na zadním sedadle malá holčička. „Svezeme vás. Nastupte si,“ nabídne šofér. Colleen poděkuje a nastoupí s dobrým pocitem, že jí s milou rodinkou nehrozí žádné nebezpečí.

Doporučeno
Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti Genetické inženýrství od banánu k člověku aneb jak Che Ťien-kchuej stvořil geneticky modifikované děti 27. dubna 2024 14:00

První půl hodinu společné cesty se zdá být všechno v pořádku. Najednou ale řidič strhne volant a najede na polní cestu mimo civilizaci, kde zastaví. Vystoupí z auta a na hrdlo mladé stopařky přiloží nůž. Dosud nevinná manželka zatím vyndá z kufru lana a snaží se dívku svázat. Přestože se Colleen pere a křičí, nemá šanci utéct. „Ještě chvíli křič a proříznu ti hlasivky,“ zašeptá únosce do ucha vyděšené stopařky a na hlavu jí nasadí těžkou dřevěnou bednu. Když je dívka znehybněna, únosci nastoupí do auta, jako by se nic nestalo. Muž nastartuje, pustí si autorádio a manželský pár se opět vydá na cestu.

Vystrašená dvacátnice se veze do neznáma. Před očima má naprostou tmu a s realitou ji spojuje jen tlumený falešný zpěv únosce, který si zjevně užívá nejnovější hit znějící z rádia.

Tak začíná děsivý příběh „dívky z krabice“ – Colleen Stan, kterou věznil, mučil a znásilňoval Cameron Hooker sedm let. K tyranovi se v mučení ze strachu připojovala i jeho manželka Janice. Široko daleko nebyl nikdo, kdo by dívku před únoscem zachránil. S bolestí a utrpením se musela vyrovnat sama, v dřevěné krabici skryté pod postelí, ve které ji Hooker držel jako svoji hračku.

Tvořit kvalitní obsah můžeme jen díky našim předplatitelům. Pokud se ti líbí naše články o brutálních kriminálních případech ze světa, podpořit nás můžeš vstupem do klubu Refresher+.

Peklo na zemi

O několik hodin později se Colleen ocitla ve sklepě domu Hookerových, vzdáleného přibližně 50 kilometrů od místa, kde ji únosci vyzvedli. Cameron Hooker ji svlékl donaha a zavěsil za ruce na kovovou konstrukci. Na hlavu bezmocné dívky opět nasadil dvacetikilovou dřevěnou bednu a uštědřil jí desítky ran bičem. Jak píše portál ATI, 23letý Hooker pracoval jako dělník v dřevařském závodě, a tak mu síla v rukou – a tím pádem ani v úderech – nechyběla. Bohužel, toto byl jen začátek nejtemnějších let Colleenina života.

dievca z krabice
Zdroj: Youtube/@ Serial Killers Documentaries

Mladá dívka prožila v domě Hookerových hrůzy, jaké si nedovedeme ani představit. Cameron ji denně bil a ponižoval. V týrání Colleen se vyžíval natolik, že vlastnoručně konstruoval různá mučicí zařízení, aby jí dokázal způsobit co největší bolest. Mezi nimi například zmiňovanou bednu na hlavu či skřipec, který dívce nenávratně poškodil záda a rameno, píše portál Daily Mail. Když svou oběť zrovna nemučil ani neznásilňoval, držel ji v dřevěné krabici s tvarem podobným rakvi pod manželskou postelí. Někdy v ní bývala zavřená i celých třiadvacet hodin.

Doporučeno
Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem Sériový vrah dostal 2 410 let za mřížemi. Lákal ženy na falešné pohovory a pak je uškrtil jejich vlastním spodním prádlem 26. dubna 2024 7:00

Jak později ukázalo vyšetřování, mladí manželé měli únos stopařky dlouho naplánovaný. Už měsíce hledali dívku, kterou uvězní, aby si Cameron Hooker splnil své zvrhlé představy o vlastnění otrokyně. Dokud neunesli Colleen Stan, využíval k jejich plnění svou 19letou manželku Janice.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 146501 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemčení?

  • Jak manželský pár nutil svou oběť, aby je pozorovala při sexu.
  • Proč se bála Colleen od tyranů jednoduše utéct.
  • Proč se Colleen vrátila za Hookerem, i když jí dovolil navštívit její rodiče.
  • Jak nakonec Colleen od Hookerových utekla.
  • Proč šel do vězení jen Cameron a Janice ne.
  • Co pomáhalo Colleen přežít sedm let pekla na zemi.
Domů
Sdílet
Diskuse