Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
Čteš článek:
„České jídlo? Fuj, raději McDonald’s.“ Ptali jsme se turistů a turistek, co jim v Česku nejvíce (ne)chutná
turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Trdelník si pochvalovala také Aserin, která do Česka přijela z Vídně spolu se svým mužem. „Zatím jsme tedy neměli moc času na to vyzkoušet českou kuchyni, ale hned včera jsme si dali grilované kuře a bylo skvělé. I když to možná bylo spíš na americký způsob (smích). Také jsme si dávali trdelník a byl skvělý!“

„Můj manžel si ke kuřeti dával i české pivo a moc mu chutnalo,“ řekla pro Refresher. 

Klobása s hořčicí? Ta je top!

V topu je podle turistů a turistek také klobása, kterou koupíš třeba ve stáncích na Staroměstském náměstí. „Jsem z Phoenixu v Arizoně z USA a v Česku jsem dva dny. Zatím jsem tu moc nejedl, ale měl jsem klobásu se zelím a chlebem, která byla velmi dobrá, a taky nějaký vepřový pokrm, možná koleno. To bylo super. Všechno, co jsem tu jedl, mi chutnalo,“ řekl pro Refresher John. „Teda až na omeletu, kterou jsem měl dnes k snídani (smích). Ale ta se asi nepočítá jako české jídlo. V Americe si omelety děláme úplně jinak,“ dodal.

turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Co se českého piva týče, u něj má John rozporuplné pocity. Některé typy, které ochutnal, mu prý moc chutnaly, třeba plzeň, ale jiné na něj byly příliš silné. Pokud by však měl české pivo porovnat s tím americkým, naše pivo vítězí na plné čáře. 

Doporučeno
Jeden těhotenský test a jednoho lidovce, prosím. Návrh KDU-ČSL na trestání bezdětných je absurdní Jeden těhotenský test a jednoho lidovce, prosím. Návrh KDU-ČSL na trestání bezdětných je absurdní 8. května 2024 9:00

Klobása zaujala také dvě kamarádky, které do Prahy přijely z Norska. Kromě ní však jejich chuťové pohárky potěšilo i něco jiného. „Českou kuchyni jsme samozřejmě musely vyzkoušet. Šly jsme do Café Imperial, kde je to úplně nádherné. Objednaly jsme si dva pokrmy, speciality šéfkuchaře, což byly konfit z kachny a jehněčí kolínko na majoránce. Taky jsme měly klobásy s okurkami, sýrem a hořčicí, které byly moc dobré. A vypily jsme hodně svařeného vína,“ svěřily se se smíchem.

turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Jídla, která si dívky objednaly v Café Imperial, jim prý moc chutnala, ale česká kuchyně jako taková jim úplně nesedí. Všechno je na ně prý moc kořeněné, s paprikou, a na to nejsou zvyklé. Z Norska jsou prostě naučené na jiné chutě. 

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Zpět
Sdílet
Diskuse