Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej předplatné Refresher+ již od 25 Kč 🤩
Čteš článek:
„České jídlo? Fuj, raději McDonald’s.“ Ptali jsme se turistů a turistek, co jim v Česku nejvíce (ne)chutná
turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Trdelník si pochvalovala také Aserin, která do Česka přijela z Vídně spolu se svým mužem. „Zatím jsme tedy neměli moc času na to vyzkoušet českou kuchyni, ale hned včera jsme si dali grilované kuře a bylo skvělé. I když to možná bylo spíš na americký způsob (smích). Také jsme si dávali trdelník a byl skvělý!“

„Můj manžel si ke kuřeti dával i české pivo a moc mu chutnalo,“ řekla pro Refresher. 

Klobása s hořčicí? Ta je top!

V topu je podle turistů a turistek také klobása, kterou koupíš třeba ve stáncích na Staroměstském náměstí. „Jsem z Phoenixu v Arizoně z USA a v Česku jsem dva dny. Zatím jsem tu moc nejedl, ale měl jsem klobásu se zelím a chlebem, která byla velmi dobrá, a taky nějaký vepřový pokrm, možná koleno. To bylo super. Všechno, co jsem tu jedl, mi chutnalo,“ řekl pro Refresher John. „Teda až na omeletu, kterou jsem měl dnes k snídani (smích). Ale ta se asi nepočítá jako české jídlo. V Americe si omelety děláme úplně jinak,“ dodal.

turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Co se českého piva týče, u něj má John rozporuplné pocity. Některé typy, které ochutnal, mu prý moc chutnaly, třeba plzeň, ale jiné na něj byly příliš silné. Pokud by však měl české pivo porovnat s tím americkým, naše pivo vítězí na plné čáře. 

Doporučeno
Rektorka Univerzity Karlovy se omluvila za odůvodnění výše odměn. Akademie ji ostře zkritizovala Rektorka Univerzity Karlovy se omluvila za odůvodnění výše odměn. Akademie ji ostře zkritizovala 20. února 2025 v 8:03

Klobása zaujala také dvě kamarádky, které do Prahy přijely z Norska. Kromě ní však jejich chuťové pohárky potěšilo i něco jiného. „Českou kuchyni jsme samozřejmě musely vyzkoušet. Šly jsme do Café Imperial, kde je to úplně nádherné. Objednaly jsme si dva pokrmy, speciality šéfkuchaře, což byly konfit z kachny a jehněčí kolínko na majoránce. Taky jsme měly klobásy s okurkami, sýrem a hořčicí, které byly moc dobré. A vypily jsme hodně svařeného vína,“ svěřily se se smíchem.

turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Jídla, která si dívky objednaly v Café Imperial, jim prý moc chutnala, ale česká kuchyně jako taková jim úplně nesedí. Všechno je na ně prý moc kořeněné, s paprikou, a na to nejsou zvyklé. Z Norska jsou prostě naučené na jiné chutě. 

Čti na další straně Čti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse