Co si ale naopak velmi pochvalovaly, bylo české pivo. „České pivo jsme samozřejmě zkoušely a moc nám chutnalo! Dokonce jsme šly na pivní zážitek, kde jsme se o pivu hodně naučily. Třeba proč má v Česku čepované pivo tak vysokou pěnu. Bylo to super.“
Levné pivo táhne
![turisté a turistky](https://refstatic.sk/article/10c8ac17cdd9dec12836.jpg?is=1200x2000&s=59cedf59dbfa4cfa451c9c794f151fff4d5e8839a7a3946742566277b664c4e8)
Pivo prostě táhne, o tom není pochyb. Podle Louise, který do Prahy přijel z Francie, mají sice například v Belgii nebo Irsku pivo lepší, ale výhoda toho českého je, že je levné. „České pivo je velmi dobré a velmi levné. Ale není tak chutné jako třeba belgická nebo irská piva,“ uvedl.
Co se jídla týče, to mu v Česku moc chutná. Nejvíce pak guláš a další pokrmy, které se podávají s knedlíkem. „Jíme tu v podstatě jenom česká jídla a nejvíce mi chutnal guláš. Chuťově mi hodně připomínal jeden náš francouzský pokrm. A taky mi moc chutnají knedlíky, ty jsou super,“ dodal s tím, že na jídlo, které by mu nechutnalo, ještě nenarazil.
![turisté a turistky](https://refstatic.sk/article/893adaf118445736b781.jpg?is=1200x2000&s=5888a57620bb00cf8b2e319a3defa86587ca2b9e9ee228a1dae9565442852c74)
„České pivo? To je nejlepší pivo na světě,“ řekla nám Vlada, která původně pochází z Moldavska. V Česku je už čtyři roky, protože tu studuje. Česká kuchyně jí ale moc nechutná, naše polévky ji nezaujaly a po chuti jí nejsou ani další hlavní chody, které často bývají velmi těžké.
„Ale líbí se mi ta tradice dát si třeba vepřové koleno s pivem. To je úplně nejlepší kombinace. A také máte skvělé pokrmy z brambor a trdelník! Na ten nesmím zapomenout…,“ vzpomněla si Vlada přece jen na něco, co má na české kuchyni ráda.