Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub REFRESHER+ už od 25 Kč během prvních tří měsíců 😱
Čteš článek:
„České jídlo? Fuj, raději McDonald’s.“ Ptali jsme se turistů a turistek, co jim v Česku nejvíce (ne)chutná

Co si ale naopak velmi pochvalovaly, bylo české pivo. „České pivo jsme samozřejmě zkoušely a moc nám chutnalo! Dokonce jsme šly na pivní zážitek, kde jsme se o pivu hodně naučily. Třeba proč má v Česku čepované pivo tak vysokou pěnu. Bylo to super.“

Levné pivo táhne

turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

Pivo prostě táhne, o tom není pochyb. Podle Louise, který do Prahy přijel z Francie, mají sice například v Belgii nebo Irsku pivo lepší, ale výhoda toho českého je, že je levné. „České pivo je velmi dobré a velmi levné. Ale není tak chutné jako třeba belgická nebo irská piva,“ uvedl. 

Co se jídla týče, to mu v Česku moc chutná. Nejvíce pak guláš a další pokrmy, které se podávají s knedlíkem. „Jíme tu v podstatě jenom česká jídla a nejvíce mi chutnal guláš. Chuťově mi hodně připomínal jeden náš francouzský pokrm. A taky mi moc chutnají knedlíky, ty jsou super,“ dodal s tím, že na jídlo, které by mu nechutnalo, ještě nenarazil. 

turisté a turistky
Zdroj: Refresher/Lucie Kotvalová

„České pivo? To je nejlepší pivo na světě,“ řekla nám Vlada, která původně pochází z Moldavska. V Česku je už čtyři roky, protože tu studuje. Česká kuchyně jí ale moc nechutná, naše polévky ji nezaujaly a po chuti jí nejsou ani další hlavní chody, které často bývají velmi těžké.

Doporučeno
Používáš při učení AI? Podle průzkumu není gen Z v Česku spokojená se systémem výuky, chce inovace Používáš při učení AI? Podle průzkumu není gen Z v Česku spokojená se systémem výuky, chce inovace 21. listopadu 2024 v 14:30

„Ale líbí se mi ta tradice dát si třeba vepřové koleno s pivem. To je úplně nejlepší kombinace. A také máte skvělé pokrmy z brambor a trdelník! Na ten nesmím zapomenout…,“ vzpomněla si Vlada přece jen na něco, co má na české kuchyni ráda. 

Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek končí na další straně
Strana 3 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse