Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. prosince 2023 15:48
Čas čtení 0:35
Adéla Ježková

Plášť neviditelnosti jako z Harryho Pottera? V Číně realita

Plášť neviditelnosti jako z Harryho Pottera? V Číně realita
Zdroj: Warner Bros.
NEWS HARRY POTTER VĚDA
Uložit Uložené

Čínský vědec posunul technologii na zcela novou úroveň. Vynalezl „neviditelný“ materiál, který je skoro jako z Harryho Pottera.

Kdo by si někdy nepřál nebýt vidět? Podle záběrů z výzkumné akce Super Night of Science to už není nemožné. Klipy ukazují muže, který v doprovodu dvou asistentů drží zvláštní plát v životní velikosti. Poté, co asistenti průsvitný materiál nakloní o 90 stupňů, mužova dolní část těla zcela zmizí.

Za vynálezem stojí vědec z Čínské akademie věd v Pekingu Chu Junhao, uvádí server Indy100. „Kouzelný“ plášť údajně funguje na základě materiálů, které manipulují se světlem a vytvářejí dojem neviditelnosti.

„Jak ve světě lidí, tak v přírodě mezi zvířaty existuje spousta ‚neviditelnosti‘, a to není magie, je to věda,“ nechal se slyšet Junhao.

Vynález podle deníku The Indian Express zahajuje novou éru, v níž se hranice mezi viditelným a neviditelným stále více stírá. Jednou z nejzajímavějších vyhlídek budoucnosti je možnost vytvoření neviditelných místností. To by mohlo způsobit revoluci v bezpečnostních opatřeních a umožnit diskrétní sledování a tajné operace na nebývalé úrovni.

Domů
Sdílet
Diskuse