Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
12. ledna 2024 8:00
Čas čtení 6:21
Tereza Šnajdrová

Miloval ženy a sex. Ivan Jonák v Discolandu Sylvie hostil Karla Gotta, mafiány i Klause

Miloval ženy a sex. Ivan Jonák v Discolandu Sylvie hostil Karla Gotta, mafiány i Klause
Zdroj: Ivan Jonák oficiální web/volně k použití
ZAJÍMAVOSTI ČESKO KRIMI PRAHA
Uložit Uložené

Chtěl být bohatý a uznávaný. A svůj sen si také splnil. Přesto měl Ivan Jonák špatný konec a zemřel v zapomnění…

Několikadenní večírky, drogy, prostituce i setkávání mafiánů. Tak se v Česku zapsaly do historie divoké devadesátky. Tohle všechno se odehrávalo hlavně na jednom místě – v Discolandu Sylvie, který založil kontroverzní podnikatel Ivan Jonák. Ve svém bílém obleku a ověšený zlatými prsteny tu vítal známé osobnosti od Karla Gotta přes Václava Klause až po Guns N' Roses. Jaká byla jeho cesta za slávou a bohatstvím a proč nakonec zemřel sám a v zapomnění? A jak skončil slavný Discoland?

Doporučeno
Masakr u Pardubic: Kulík brutálně zavraždil dva malé chlapce. Jejich vnitřnosti opekl na ohni a snědl Masakr u Pardubic: Kulík brutálně zavraždil dva malé chlapce. Jejich vnitřnosti opekl na ohni a snědl 16. prosince 2023 6:00

První zločin: sex s nezletilou

Narodil se 7. března 1956, tedy ve stejný den jako bývalý prezident Československé republiky Tomáš Garrigue Masaryk. Vztah jeho rodičů dlouho nevydržel – otec pracoval ve vývoji motorů pro náklaďáky LIAZ, cestoval po celém světě a za vydělané peníze si vydržoval rozverné Argentinky. Matka pracovala jako předsedkyně Závodního výboru Komunistické strany Československa a malému Ivanovi brzy našla nového otce. Chlapec jej ale nesnášel a nelibost byla vzájemná.

 
Koho naopak Ivan miloval, byl jeho dědeček. Celé dny se spolu proháněli v černém tatraplánu. A s ním také poprvé přičuchl k „melouchům“.

 
Za mřížemi se pak Jonák ocitl už v 70. letech, ale za kšefty načerno to nebylo. Ohrožoval mravní výchovu socialistické mládeže. Chodil a spal totiž s dívkou, které ještě nebylo 15 let. „Říkala mi, že už jí patnáct bylo, a její máma taky věděla, co spolu děláme. A ještě jsme si spolu nafotili pár porno fotek,“ popsal podnikatel ve své autobiografické knize Sex, Disco, Revoluce!
 
Po propuštění Jonák vystřídal různé profese. Pracoval jako vyhazovač, popelář, vekslák a především taxikář. S oblibou tvrdil, že svůj první milion vydělal ještě před revolucí sběrem železa. O pravdivosti této informace však lze pochybovat – Jonák si totiž rád vymýšlel a přeháněl. Ve své knize kupříkladu tvrdí, že byl tak skvělým hercem, že jej chtěl do nového snímku obsadit i světoznámý režisér James Cameron...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ivan Jonák (@ivanjonak.cz)

„Jsem citlivec a mám rád pissing“

Ivan Jonák byl už od útlého věku kontroverzní postavičkou pražské scény. Už jako náctiletý navštěvoval klub Olympia ve Spálené ulici, kam jej brával bratr jeho nejlepšího kamaráda Pavla Nováka. U něj navíc bydlel také zvukař z divadla Semafor, které Jonák s oblibou navštěvoval. Rád sedával v prvních řadách, aby mohl koukat herečkám pod sukně.

Vyzkoušej předplatné REFRESHER+
jen za 12525
a čti vše bez omezení
Koupit předplatné
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 151417 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

 Co se dočteš dál?

  • Kdy se Jonák poprvé dostal do vězení za sex s nezletilou.

  • Jak si z posedlosti ženami udělal byznys, který vynášel i milion za večer.

  • Jak to vypadalo v oblíbeném podniku mafiánů i celebrit, jako byl Karel Gott nebo Václav Klaus.

  • Vražda manželky a smrt v zapomnění. Jaký měl Jonák konec. 

Domů
Sdílet
Diskuse