Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. ledna 2024 17:15
Čas čtení 0:43
Vincenc Novák

Český seriál Stíny v mlze se odkládá, obsahuje střelbu ve škole

ČESKO NOVÉ SERIÁLY
Uložit Uložené

Česká televize odkládá start druhé řady kriminálního seriálu Stíny v mlze. Činí tak s ohledem na nedávnou tragédii na filozofické fakultě, tématem jednoho z dílů je střelba ve škole.

Vysílání nové dvanáctidílné řady seriálu mělo začít v pondělí večer. Místo ní však diváci na obrazovkách uvidí reprízu první řady, informovala o tom ČT v tiskové zprávě. O premiérové díly však diváci nepřijdou, televize je odvysílá později. 

stíny v mlze
Zdroj: Česká televize/propagační materiál

Podle programového ředitele České televize Milana Fridricha je důvodem odkladu aktuální celospolečenská situace. 

„V reakci na události na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze se Česká televize rozhodla druhou řadu Stínů v mlze v původním termínu nenasadit. Citlivě vnímáme celospolečenskou situaci a zásadním důvodem programové změny byl obsah třetí epizody, ve které dojde ke střelbě na základní škole. I přesto, že byly scénáře pro druhou řadu dokončeny už v roce 2022, inkriminované scény natočili filmaři na jaře loňského roku a jedná se o fiktivní příběh, Česká televize považuje uvedení druhé řady v současné době za nevhodné,“ zdůvodnil změnu ve vysílání Fridrich.

Doporučeno
V Praze se koná pietní průvod k filozofické fakultě. Studenstvo budovu symbolicky objalo V Praze se koná pietní průvod k filozofické fakultě. Studenstvo budovu symbolicky objalo 4. ledna 2024 15:28

Generální ředitel České televize Jan Souček rozhodnutí Fridricha podpořil. „V tuto chvíli proto plně stojím za rozhodnutím Milana Fridricha odsunout premiéru druhé řady Stínů v mlze na později, kdy bude vhodnější se i v hrané tvorbě věnovat tématu bezpečnosti na školách,“ uvedl Souček. 

Domů
Sdílet
Diskuse