Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
16. ledna 2024 16:00
Čas čtení 5:10
Ondřej Mrázek

Viděli jsme všechny díly nového Temného případu. Je čtvrtá řada lepší než první?

Viděli jsme všechny díly nového Temného případu. Je čtvrtá řada lepší než první?
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY
Uložit Uložené

Nová řada Temného případu Noční krajina mění hrátky s časovými rovinami za sondu do uzavřené komunity a hororovou atmosféru.

Psal se rok 2014, a byť už televize nějakou dobu procházela svým renesančním obdobím, zdaleka jsme ještě nebyli v té zlaté éře, kterou zažíváme dneska. O to větší kulturní dopad však měla tehdy zbrusu nová krimi série True Detective neboli Temný případ, která svedla před kameru primárně filmové hvězdy Matthewa McConaugheyho a Woodyho Harrelsona. Ti se napříč třemi dekádami snažili dopátrat pravdy při vyšetřování mysteriózních vražd v bohem zapomenutých končinách amerického státu Louisiana.

A jak už jsme zmínili, byl to neuvěřitelný hit, na který se následně kabelová stanice HBO spolu s tvůrcem seriálu Nicem Pizzolattem snažila navázat hned několikrát.

Doporučeno
Nejlepší nové seriály na streamu v lednu. Za kterou službu bys měl*a utratit své těžce vydřené peníze? Nejlepší nové seriály na streamu v lednu. Za kterou službu bys měl*a utratit své těžce vydřené peníze? 4. ledna 2024 12:00

Ani druhá, ani třetí série už ale navzdory podobným ingrediencím i famóznímu obsazení nikdy zcela netrefily tu stejnou laťku. Pizzolatto se mezitím přesunul k jiným projektům a antologie Temný případ zůstala ležet ladem. Tedy až do té doby, než za HBO přišla původem mexická scenáristka a režisérka Issa López. Její vlastí námět na mrazivou kriminálku z prostředí Aljašky se kravaťákům z HBO nakonec zalíbil natolik, že se rozhodli talentované tvůrkyni nabídnout propojení právě s výše zmíněnou sérií. Tak vznikla nová řada s podtitulem Noční krajina, jejíž první epizoda měla čerstvě premiéru.

Nás však HBO poctilo možností zhlédnout všech šest epizod, takže ti teď můžeme jednoznačně (a bez spoilerů!) odpovědět na otázku, kterou si nejspíš bude v následujících dnech a týdnech pokládat většina diváků. Je čtvrtá série Temného případu opravdu lepší než ta první?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 152326 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • V čem je největší přednost nové série Temného případu.
  • Jak . odkazuje na první řadu.
  • Co je největší změna oproti předchozím sériím.
  • Jak se na seriálu podepsalo zkrácení na šest epizod.
  • Jestli je mrazivý výlet na Aljašku lepší než projížďky autem s Rustem a Martym.
Domů
Sdílet
Diskuse