Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. ledna 2024 12:00
Čas čtení 7:53
Ondřej Mrázek

10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali

10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY MARVEL SERIÁLY
Uložit Uložené

Kam kráčí Marvel? Vymysleli jsme, co všechno by mělo známé studio změnit, aby si ho lidé zase oblíbili.

Rok 2023 nebyl z hlediska komiksů moc povedený. Vlastně to byla doslova tragédie a nebýt světlých výjimek v podání třetích Strážců Galaxie a druhého animovaného Spider-Mana: Napříč paralelními vesmíry, jednalo by se dost možná o nejhorší rok, který komiksy ve filmu zažily.

Doporučeno
Nejlepší nové seriály na streamu v lednu. Za kterou službu bys měl*a utratit své těžce vydřené peníze? Nejlepší nové seriály na streamu v lednu. Za kterou službu bys měl*a utratit své těžce vydřené peníze? 4. ledna 2024 12:00

To navíc dost možná neplatí jen pro filmový svět, ale i pro ten seriálový. Komiksový gigant před lety předvedl ambiciózní plány, ale kromě výše zmíněných Strážců, třetího Ant-Mana a Marvels, byť je do nějaké míry paralyzovaly stávky, stihl vydat na Disney+ jen Tajnou invazi, druhou řadu Lokiho a prvních pár epizod druhé série animovaného Co kdyby…? Což… je málo. A zároveň šlo po stránce kvalit minimálně v případě prvního titulu o hroznou bídu. 

Doporučeno
Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy? Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy? 21. listopadu 2023 11:00

Co kdyby Marvel v roce 2024 otočil list? A řekl si, že není třeba házet flintu do žita, protože existuje hned několik způsobů, jak by si Kevin Feige a spol. získali naši přízeň snadno zpátky. Některé jsou tedy trochu bolestivější než jiné, ale za blbost se platí a těch blbostí Disney v posledních letech natropilo víc než dost. Tak pojďme na to.

1. Zrušit mnohovesmír

Kontroverzní? Rozhodně! Ale jestli chcete oslovit otrávené diváky, možná neexistuje lepší cesta než slíbit zjednodušení a návrat ke starým pořádkům. Navrhujeme zapomenout na Kanga (a tím pádem nemuset řešit přeobsazování odsouzeného Jonathana Majorse) a vybodnout se i na návraty starých X-Menů, Spider-Manů a Daredevilů (myslíme Bena Afflecka, nikoli Charlieho Coxe). Prostě začít zase od píky vyprávět uzavřené superhrdinské příběhy, které diváky tolik bavily.

Provazovat jednotlivé příběhové linky a gradovat je v jednotlivých Avengers filmech se v minulosti vyplatilo. Jedním z velkých důvodů, proč to nefunguje nyní, je, že diváci jsou zkrátka zmatení z toho, co všechno se v mnohovesmíru děje. Musí toho sledovat moc, aby jim to dávalo smysl. Kdyby se půlka věcí škrtla, Marvel by jen vyhrál sympatie těch, kteří na něj už zanevřeli.

2. Oznámit návrat Roberta Downeyho Jr. a Chrise Evanse

Většina fandů si myslí, že starý Marvel umřel s odchodem Downeyho a Evanse, respektive Iron Mana a Kapitána Ameriky. Načasování asi sedí, protože s koncem Endgame a začátkem čtvrté fáze začaly být komiksovky větší bída, než na co jsme byli zvyklí. Návrat oblíbenců by jistě spoustu lidí zvedl na nohy a přiměl je zajít do kina. Otázka je, jak to provést.

Iron Man.
Iron Man. Zdroj: Marvel Studios

Ve světě komiksových vod je ale možné oživovat mrtvé hrdiny docela snadno. Sám Downey a Evans sice nemají o práci nouzi, jejich projekty mimo Marvel ale doteď nebyly moc úspěšné. Kdyby se Disney pláclo přes kapsu, mohlo by je k návratu ukecat. Záleželo by však na scénářích a je dost možné, že by oba herci chtěli, aby jejich postavy dostaly nové rozměry. Alternativní Tony Stark z budoucnosti jako jedna z verzí Kanga, a tudíž záporák? Kapitán Amerika odeslaný zpátky do minulosti, aby opět bojoval v zákopech druhé světové? Možností je nespočet. Kdybychom si měli vsadit, oba v dohledné době u Marvelu skutečně uvidíme zpátky.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 151569 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Jaký casting by nadchl komiksové nadšence.
  • Který vysněný film by spasil nové fáze.
  • V čem vězí hlavní problém posledních filmů.
  • Které pokračování by byl jasný hit.
  • Jakých změn se reálně dočkáme.
Domů
Sdílet
Diskuse