Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. listopadu 2023 v 11:00
Čas čtení 3:56
Ondřej Mrázek

Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy?

Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy?
Zdroj: 20th Century Studios
FILMY A SERIÁLY DC COMICS DC FILMY MARVEL MARVEL FILMY
Uložit Uložené

Superhrdinové dostali v roce 2023 v kinech až na výjimky pěknou nakládačku. Jak vypadá jejich budoucnost?

Do konce letošního roku zbývá ještě pár týdnů a před námi je tak už pouze jeden poslední komiksový film. Nebudeme teď věštit filmové kvality dvojky Aquamana, troufneme si ale zaspekulovat, že úspěch jedničky se v kinech opakovat nebude, a jestli film neskončí jako totální propadák, bude to malý zázrak. Při pohledu na to, jak se totiž dařilo superhrdinům letos, je cokoliv lepšího než průšvih považováno za výhru.

Doporučeno
Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa 9. listopadu 2023 v 15:00

O tom, jak jsme se sem dostali, zejména tedy v podání studia Marvel, jsme ti pak nedávno poreferovali v tomhle článku. Tentokrát se ale podíváme do budoucna, do roku 2024 a dál, abychom ti stručně shrnuli, co se na filmové frontě chystá, co se změní a která komiksová stáj vlastně bude mít navrch. Teda jestli vůbec bude mít někdo navrch, dost možná totiž za pár let vystřídá komiksy na blockbusterovém výslunní něco úplně jiného. O tom ale někdy příště.

2024

Marvel

Příští rok se i kvůli odkladům některých marvelovek ponese v o něco volnějším tempu. Záporácká týmovka Thunderbolts se odsunula na rok 2025 (ale proslýchá se, že může být i zrušena) a čtvrtý Captain America měl tak špatné reakce, že jej čekají rozsáhlé přetáčky. Dost možná způsobené i tím, že se ve filmu měla objevit jedna kontroverzní izraelská superhrdinka. Nic z toho tak v příštím roce neuvidíš.

Co tě naopak nemine, je třetí Deadpool. Film, který rozbije bank a uvidí ho pravděpodobně úplně každý, totiž vrátí na scénu nejen čtvrtou zeď lámajícího žoldáka, ale taky Wolverina, Electru a pár starších X-Menů. A bude to nejspíš pěkná divočina.

Deadpool 3.
Deadpool 3. Zdroj: Marvel Studios

Sony

Technicky samostatné univerzum SSU (Sony’s Spider-Man Universe), ale kontextově neustále se lepící na sousední MCU. Z tohohle vesmíru jsme měli dostat několik filmů už letos, nakonec ale většina skončila v kalendáři až na rok 2024.

Doporučeno
Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? Marvel má před sebou nejdůležitější víkend roku. Může Deadpool zachránit MCU? 26. července 2024 v 17:00

Patří sem Madame Web, Kraven the Hunter nebo třetí Venom. Ani jeden film bohužel nemá moc dobré scenáristy, v případě Venoma pak dokonce snímek točí debutující režisérka. Připrav se tak pravděpodobně na velkou bolest přidávající další hřebík do pomyslné rakve komiksů.

DC

Zde je to jednoduché. Režisér James Gunn byl před několika měsíci pověřen, aby DC vesmír restartoval. Jeho „DCU“ tak začne až v roce 2025 s novým Supermanem. Příští rok tě tak čeká pouze samotářský Joker: Folie à deux s Joaquinem Phoenixem a Lady Gagou, kteří se pokusí protančit a prozpívat k další nečekané miliardě. Podaří se jim to? Těžko říct, naše očekávání jsou zde ale rozhodně nejvyšší.

Joker: Folie à deux.
Joker: Folie à deux. Zdroj: Todd Phillips/Warner Bros.
Čti na další straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 1 z 3
Domů
Sdílet
Diskuse