Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. listopadu 2023 11:00
Čas čtení 3:56
Ondřej Mrázek

Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy?

Marvel vs. DC v roce 2024: Kdo bude do kina posílat horší filmy?
Zdroj: 20th Century Studios
FILMY A SERIÁLY DC COMICS DC FILMY MARVEL MARVEL FILMY
Uložit Uložené

Superhrdinové dostali v roce 2023 v kinech až na výjimky pěknou nakládačku. Jak vypadá jejich budoucnost?

Do konce letošního roku zbývá ještě pár týdnů a před námi je tak už pouze jeden poslední komiksový film. Nebudeme teď věštit filmové kvality dvojky Aquamana, troufneme si ale zaspekulovat, že úspěch jedničky se v kinech opakovat nebude, a jestli film neskončí jako totální propadák, bude to malý zázrak. Při pohledu na to, jak se totiž dařilo superhrdinům letos, je cokoliv lepšího než průšvih považováno za výhru.

Doporučeno
Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa Našel Marvel nové dno? Komiksový gigant se s posledním filmem pohřbívá zaživa 9. listopadu 2023 15:00

O tom, jak jsme se sem dostali, zejména tedy v podání studia Marvel, jsme ti pak nedávno poreferovali v tomhle článku. Tentokrát se ale podíváme do budoucna, do roku 2024 a dál, abychom ti stručně shrnuli, co se na filmové frontě chystá, co se změní a která komiksová stáj vlastně bude mít navrch. Teda jestli vůbec bude mít někdo navrch, dost možná totiž za pár let vystřídá komiksy na blockbusterovém výslunní něco úplně jiného. O tom ale někdy příště.

2024

Marvel

Příští rok se i kvůli odkladům některých marvelovek ponese v o něco volnějším tempu. Záporácká týmovka Thunderbolts se odsunula na rok 2025 (ale proslýchá se, že může být i zrušena) a čtvrtý Captain America měl tak špatné reakce, že jej čekají rozsáhlé přetáčky. Dost možná způsobené i tím, že se ve filmu měla objevit jedna kontroverzní izraelská superhrdinka. Nic z toho tak v příštím roce neuvidíš.

Co tě naopak nemine, je třetí Deadpool. Film, který rozbije bank a uvidí ho pravděpodobně úplně každý, totiž vrátí na scénu nejen čtvrtou zeď lámajícího žoldáka, ale taky Wolverina, Electru a pár starších X-Menů. A bude to nejspíš pěkná divočina.

Deadpool 3.
Deadpool 3. Zdroj: Marvel Studios

Sony

Technicky samostatné univerzum SSU (Sony’s Spider-Man Universe), ale kontextově neustále se lepící na sousední MCU. Z tohohle vesmíru jsme měli dostat několik filmů už letos, nakonec ale většina skončila v kalendáři až na rok 2024.

Doporučeno
10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 10 věcí, které musí Marvel změnit v roce 2024, abychom si ho zase zamilovali 8. ledna 2024 12:00

Patří sem Madame Web, Kraven the Hunter nebo třetí Venom. Ani jeden film bohužel nemá moc dobré scenáristy, v případě Venoma pak dokonce snímek točí debutující režisérka. Připrav se tak pravděpodobně na velkou bolest přidávající další hřebík do pomyslné rakve komiksů.

DC

Zde je to jednoduché. Režisér James Gunn byl před několika měsíci pověřen, aby DC vesmír restartoval. Jeho „DCU“ tak začne až v roce 2025 s novým Supermanem. Příští rok tě tak čeká pouze samotářský Joker: Folie à deux s Joaquinem Phoenixem a Lady Gagou, kteří se pokusí protančit a prozpívat k další nečekané miliardě. Podaří se jim to? Těžko říct, naše očekávání jsou zde ale rozhodně nejvyšší.

Joker: Folie à deux.
Joker: Folie à deux. Zdroj: Todd Phillips/Warner Bros.

2025

Marvel

Zdál se ti předchozí rok na elasťáky chudý? Neboj, továrna na sny se komiksového fenoménu rozhodně jen tak vzdát nehodlá. Jenom na straně Marvelu tak v roce 2025 máme novou Fantastickou čtyřku, smolného Bladea a pak výše zmíněného Captaina Americu a Thunderbolts. Posuny, odklady a škrty jsou ale dosti pravděpodobné, ruku do ohně za tenhle plán tudíž dávat nechceme.

Sony

V případě otloukánka Sony působí rok 2025 pro změnu poněkud prázdně oproti tomu předchozímu. Studio zde má v plánu vypustit jen jeden film, a to ještě navíc není známo jaký. Ve vývoji je záporácká týmovka The Sinister Six (ale ta je ve vývoji konstantně už od roku 2013…) i přísně tajný projekt režisérky Olivie Wilde. Nás by ale nepřekvapil ani hraný film o Milesi Moralesovi, případně pokračování toho animovaného Spider-Man: Beyond the Spider-Verse (který to příští rok s největší pravděpodobností nestihne).

DC

U DC naopak v tomto roce vypukne nová epická kapitola v režii Jamese Gunna, který se postaral o jeden z nejlepších superhrdinských filmů roku 2023, třetí Strážce Galaxie. Jeho Superman: Legacy slibuje být vzrušujícím začátkem, který představí nejen ikonického superhrdinu, ale i hromadu dalších postav, jež by měly být základem nově se rodícího univerza.

Doporučeno
Hvězda Euforie prozradila, proč odmítla roli Supermana. Tomuhle důvodu se zasměješ Hvězda Euforie prozradila, proč odmítla roli Supermana. Tomuhle důvodu se zasměješ 14. listopadu 2023 14:34

Taktéž bychom se zde měli dočkat pokračování temného Batmana od Matta Reevese. Bručoun Robert Pattinson rozhodně neřekl své poslední slovo a my se na tuhle další detektivní jízdu moc těšíme. A jenom pro pořádek – stejně jako komiksový Joker ani tenhle Batman nemá s vesmírem Jamese Gunna nic společného.

Superman: Legacy.
Superman: Legacy. Zdroj: DC Comics

2026

Marvel

Člověk by řekl, že to studia budou mít na následující roky o něco lépe naplánované, jenže stávky, propadáky, problémy se zákonem a další faktory najednou hrají mnohem větší roli, a Marvel tak svoji licenci na tisknutí peněz pozvolna zase ztratil.

V tomhle roce by nás měli od slavného studia čekat noví Avengers: The Kang Dynasty, jenže v posledních týdnech není vůbec jisté, jestli se téhle verze opravdu dočkáme. Marvel by se mohl od Kanga posunout do bezpečnějších vod, což by znamenalo zcela jistě změnu názvu. Tak či tak bychom ale nějaké Avengers v kině dostat měli. A dost možná i pár dalších zatím neoznámených filmů k nim.

Kang v seriálu Loki.
Kang v seriálu Loki. Zdroj: Marvel Studios

Sony

Jak už ses mohl*a dovtípit výše, studio Sony nevidí dál než za jeden roh. Taktika „počkáme a uvidíme“ mu zatím relativně vychází, na konkrétní plány si tak budeme muset počkat minimálně do premiéry oné Madame Web. My se jen modlíme, aby třeba náhodou nedošlo na oznámení dvojky Morbia.

DC

DC má sice své grandiózní plány, konkrétní data premiér ale neoznámilo. Víme jen, že výhledově vzniká adaptace komiksu The Authority, nový kanonický Batman: The Brave and the Bold od režiséra Flashe Andyho Muschiettiho, Supergirl: Woman of Tomorrow a Swamp Thing. Kdy, jak, od koho, to všechno se teprve dozvíme.

Doporučeno
KVÍZ: Poznáš film jen podle outfitu? KVÍZ: Poznáš film jen podle outfitu? 14. listopadu 2023 8:00

2027 a dál

Tady už tě bohužel musíme zklamat. Naše věštecká koule zatím není tak pokročilá, abychom zvládli úspěšně predikovat tak vzdálenou budoucnost. Nicméně jsou tam určitě v plánu další Avengers, další Spider-Man s Tomem Hollandem a plno jiných věcí, o kterých beztak zatím ani nevíme. Možná o nich nevědí ještě ani samotná studia. I kdyby však komiksovým filmům již odzvonilo, točit se budou ještě dlouho.

Domů
Sdílet
Diskuse