Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
17. května 2024 v 16:56
Čas čtení 1:42
Anna-Marie Hanzlíková

Život je krátký, najdi si milenku. Seznamka lákala nevěrníky, teď o ní vznikl Netflix dokument

Život je krátký, najdi si milenku. Seznamka lákala nevěrníky, teď o ní vznikl Netflix dokument
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY NETFLIX SPOJENÉ STÁTY AMERICKÉ (USA) VZTAHY
Uložit Uložené

Seznamka Ashley Madison cílila jen na vdané a ženaté. Jenže v roce 2015 ji někdo hacknul a jména nevěrníků zveřejnil.

O případu vznikl dokument Ashley Madison: Sex, lži a ostuda, který v květnu uvedl Netflix. Režisér také nedávno popsal, jak seznamka sháněla páry, které se v dokumentu objevily.

Seznamka lákala na slogan „Život je krátký. Mějte poměr“, přičemž cílila výhradně na lidi v manželském svazku. Miliony lidí tak své protějšky prostřednictvím Ashley Madison skutečně podvedly. 

Doporučeno
Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku Tipy na kempy: Tohle je žebříček top míst v celém Česku 15. května 2024 v 15:53

Případ, který se stal virálním, je manželství křesťanských influencerů Sama a Nii Radenových. Ti na YouTube sdíleli svou křesťanskou víru a zdánlivě dokonalé manželství, Sam přitom měl účet na této seznamce. Později zveřejnili video, ve kterém Sam tvrdí, že mu Nia i Bůh odpustili, dodnes dále pokračují v tvorbě a mají spolu čtyři děti. I oni se v dokumentu objevují.

V rozhovoru pro Variety režisér Toby Paton tvrdí, že v sérii chtěl ukázat, jak komplexní vztah manželství je, a zamyslet se nad jeho konceptem a tlakem na monogamii jako takovou. Právě křesťanský pár je podle něj skvělou ukázkou, jaké problémy v takových vztazích řeší většina z nás. Otázky, které si pokládáme, jsou podle něj univerzální.

Sam byl podle něj při natáčení i teď před zveřejněním velmi nervózní, režisér si však za dokumentem stojí, právě proto, že se s myšlenkami podle něj může ztotožnit hodně diváků a divaček. 

Režisér mluví i o silné scéně, kdy jiný nevěrný manžel spáchal sebevraždu. Příběh manželství tu tak vypráví vdova, která v dokumentu chtěla být. Jejím cílem bylo sdělit, že nevěrníci nejsou příšerní lidé, ale naopak chtěla ukázat sílu odpuštění a významu pochopit potíže druhých. 

Doporučeno
Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? Lidé zvolili nejhorší postavy ze seriálu Simpsonovi. Tipneš si, kterou nenávidí nejvíc? 13. května 2024 v 12:50

Lidé totiž mají podle režiséra tendenci uživatele*uživatelky seznamky odsuzovat, aniž by o jejich životech cokoliv věděli, což vytváří velmi toxické prostředí. „Chtěla tím poukázat na to, jak toxické a škodlivé může být takové veřejné moralizování,“ uvedl režisér v rozhovoru.

Režisér také popsal, jak těžké bylo najít respondenty*respondentky, protože se chtěl vyhnout zamazávání obličejů a podobným technikám. To zdrželo i celý proces schvalování ze strany Netflixu. Mluvil také s mnoha lidmi, kteří natáčení odmítli, což mu otevřelo oči na posuzování nevěry.

„Jedna z věcí, které vás opravdu zarazí, je, že téměř každý, kdo na té seznamce byl, se tak či onak opravdu potýkal s nějakými problémy. Jsou to lidé, kteří nebyli ve svém životě šťastní, kteří nebyli šťastní ve svém manželství – lidé, jejichž citový život se nevyvíjel dobře. A cítili, že jim něco chybí, a s tímto nedostatkem se opravdu dost těžko vyrovnávali,“ popisuje režisér v rozhovoru.

Doporučeno
Duna 2 míří na HBO! Kdy se jí dočkáme? Duna 2 míří na HBO! Kdy se jí dočkáme? 15. května 2024 v 9:30

„Jak říkám, mohli bychom najít lepší způsob, jak se s těmito problémy vypořádat. Ale problémy, se kterými se potýkali, byly opravdové. Takže ano, myslím, že soucit s těmito lidmi je dobrý způsob, jak to pojmout,“ uzavřel režisér.

Domů
Sdílet
Diskuse