Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. srpna 2024 v 9:53
Čas čtení 1:15
Anna-Marie Hanzlíková

Miluješ hru The Sims? Teď se zjistilo, že pomáhá zlepšovat životy

Miluješ hru The Sims? Teď se zjistilo, že pomáhá zlepšovat životy
Zdroj: Electronic Arts
TECH DUŠEVNÍ ZDRAVÍ NEJLEPŠÍ HRY
Uložit Uložené

Simíky hraje po celém světě 88 milionů hráčů a hráček. Co jim hra přináší ve skutečném světě?

Novinářka z deníku Washington Post (WP) si položila přesně takovou otázku. Mluvila se stovkami hráčů a hráček populární hry. Ptala se jich, jak a v čem jim mění život. A zjistila, že jim pomáhá v podnikání, se vztahy, jazyky, hledáním koníčků i sněním o životě, jaký by chtěli mít.

Doporučeno
Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání Vysvětlujeme kauzu Mr. Beast. Nejsledovanější youtuber čelí obviněním z velkých podvodů a dokonce i týrání 16. srpna 2024 v 7:00

Nejčastěji zmiňované body pak shrnula do dlouhého článku i na Instagramu. „The Sims se nikdy nestanou skutečností, ve hře se můžete nechat unést mimozemšťany, porodit stovky miminek nebo navštívit upíra. Ale hra je navržená, aby simulovala život člověka, a někteří shledávají, že je hra dělá lepším člověkem i v offlinu,“ tvrdí WP.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený The Washington Post (@washingtonpost)

Příklady pomoci ze skutečného světa

Simíci například mohou pomoct s podnikáním. Kamarádky Erin Gulley a Kristen Thom si nejdříve svůj obchůdek navrhli ve hře a podle něj pak vybudovali skutečné knihkupectví ve městě Nampa v americkém Idaho.

Podobně vzniklo i zahradnictví Madelyn House, které si jeho majitelka také nejdříve hodiny navrhovala v The Sims. „The Sims upustí uzdu fantazii a kreativní flow, což je v reálu těžké,“ říká o svém zeleném podnikání Madelyn.

Simíci pomáhají i dalším kreativním duším, například těm, kteří se věnují malbě. Kreslíř Nick se svěřil, že si vytvořil Simíka se stejnými vlastnostmi jako on a tak zlepšil i své dovednosti. 

Lepší pečovatel i kamarád

Nejde ale jen o čistě praktické dovednosti. WP vypráví i o páru, který se nemohl rozhodnout, zda si pořídit kočku. Nakonec si nejdříve zkusili vytvořit digitálního tvora se stejným jménem a až pak si pořídili kotě, které vypadalo úplně jako herní. Tvrdí, že je hra na péči připravila.

Díky The Sims také mohou vznikat spolky a komunity. Amira Virgil hrála hru více než deset let. Svou vášeň chtěla sdílet, a tak založila fórum s názvem The Black Simmer, kde s ostatními probírá outfity a kulturu svých simíků. Nemusí se přitom bát, že by ji za ně kdokoliv soudil.

Anketa:
A co ty? Pomohly ti nahrané hodiny v The Sims nějakým způsobem v offlinu?

 
Spíš ne
Rozhodně ano
Nevím, nikdy jsem nad tím takto nepřemýšlel*a
Spíš ne
25 %
54 Hlasů
Rozhodně ano
29 %
64 Hlasů
Nevím, nikdy jsem nad tím takto nepřemýšlel*a
46 %
99 Hlasů
Zpět
Sdílet
Diskuse