Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Čteš článek:
Diskriminace LGBT+ lidí dramaticky narůstá. „Viníka dobře známe,“ shodují se queer lidé v anketě

Karel, Most, 24 let

Bohužel ano, primárně zažíváme obtěžování a výhružky na sociálních sítích. Při závažných případech podáváme trestní oznámení, ale bohužel se často jedná o nezletilé jedince a vymáhání je pak obtížné. Z téměř 80 případů za poslední rok se podařilo vyřešit jen jednotky – bohužel i kvůli nečinnosti policie a státního zastupitelství, ale také kvůli neochotě ke spolupráci ze strany sociálních sítí.


Určitě zhoršení pociťujeme, kvůli meziročnímu zhoršení jsme byli nuceni vypnout komentáře na našich sociálních sítích, protože naši právní zástupci nestíhali to neskutečné množství výhružek zpracovávat a řešit.

Z téměř 80 případů za poslední rok se podařilo vyřešit jen jednotky – bohužel i kvůli nečinnosti policie a státního zastupitelství, ale také kvůli neochotě ke spolupráci ze strany sociálních sítí.


Ano, během výslechu na protiextrému v Praze jsem byl viktimizovaný a obviněný, že situaci zveličuji (jednalo se o výhružky napadení skupinou pachatelů). S právním zástupcem jsme podali stížnost na daného policistu, který se choval nevhodně a údajně měla být přijatá opatření, aby se podobnými případy už nemohl zabývat. O několik týdnů později jsem policistu viděl, jak dohlíží na protest s LGBT+ tematikou, takže opatření zřejmě nebylo implementováno.

lgbt
Zdroj: Osobní archiv
Čti na další straněČti na předchozí straně
Článek pokračuje na další straně
Strana 2 z 4
Domů
Sdílet
Diskuse