Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. února 2016 17:25
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Škoda vypouští nádhernou studii VisionS: 7místné SUV se rýsuje!

TECH
Uložit Uložené

Vůbec první oficiální náznak podoby chystaného SUV značky Škoda je na světě!

Tak přece. Po sérii několika počítačových vizualizací ze strany nezávislých designérů se konečně, a to vůbec poprvé, o slovo v případě chystaného SUV od Škody hlásí už i samotná automobilka. Na jejích domovských stránkách totiž během dnešního dne ukázala první obrázky, lépe řečeno náčrty, zobrazující jeho designové směřování a základní proporce. Jak jsme u škodovky zvyklí, ani teď tomu není jinak, a po studiích VisionD a VisionC jde tentokrát o koncept VisionS, který uvidíme fyzicky již za měsíc na autosalonu v Ženevě. Jak asi tušíte, písmeno S odkazuje na kategorii SUV, neboť právě tento počin přibližuje podobu budoucích SUV, jelikož Škoda jich plánuje hned několik. Studie VisionS však především předznamenává příchod 7místného modelu, který podle dosavadních informací ponese jméno Kodiaq. Už několikeré předešlé zprávy "ze zákulisí" hovořily o tom, že s příchodem nových SUVček se do portfolia značky vnese nový stylistický směr, a právě nejnovější studie to zjevně potvrzuje.

 
Je jasné, že ne všechny její řešení uvidíme v sériové podobě, několik detailů ale novinka určitě zdědí. Ostatně, ani nový Superb se v konečném důsledku na míle nevzdálil od posledního konceptu VisionC, který zhmotňoval jeho předobraz. Jako první určitě zaujmou čelní partie, konkrétně protažená maska ​​a následně napojené světlomety, které jsou horizontálně rozdělené. Právě o dělených světlech se mluví už déle i v případě údajného rozsáhlého faceliftu Octavie plánovaného na příští rok, proto je skutečně do značné míry možné, že půjde právě o takové řešení, které bude mít zjevně premiéru při příchodu Kodiaqa. Po stranách vozidla s vnějšími rozměry 4,7 x 1,91 x 1,68 metru evidujeme opět výraznou linii, známou jako Tornado. Ta nebude po vzoru nové Fabie a Superbu rozhodně chybět ani v sériovce. Vision S vypadá mimořádně atraktivně, což potvrzují i ​​zadní partie s úzkými světly zacházejícími značně do stran. Dá se proto předpokládat, že po vzoru Q7 se budou dveře zavazadlového prostoru vyklápět spolu s nimi, což umocňuje i horizontální pás dodatečných světel pod nimi. Náhledem do interiéru se třemi řadami sedadel ani pod kapotu zatím nedisponujeme, jistě mi ale dáte za pravdu, že to nejpodstatnější nám Škoda právě odhalila a rozhodne se tedy máme na co těšit. Zamíchají Češi po vzoru nového Superbu karty i ve třídě SUV?

Škoda vypouští nádhernou studii VisionS: 7místné SUV se rýsuje!
Škoda vypouští nádhernou studii VisionS: 7místné SUV se rýsuje!
Škoda vypouští nádhernou studii VisionS: 7místné SUV se rýsuje!
Domů
Sdílet
Diskuse