Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. května 2016 16:07
Čas čtení 0:00
Matěj Toman

Již tuto sobotu rozezní vinohradský klub Royal northern soul v rámci dvanáctého ročníku Prague Allnighters

REFRESHER
Uložit Uložené

Dvanáctá edice události Prague Allnighters se odehraje již tuto sobotu, 21. května, ve vinohradském klubu Royal.

Tradiční Northern Soulová noc Prague Allnighters je tu. Tentokrát v úplně novém prostředí v centru Prahy. A chybět nebude ani speciální host. V sobotu 21. května se ve vinohradském klubu Royal bude tančit naplno. Za djský pult se krom osvědčené české sestavy DJs MR CAT, BUQI, PATH postaví i brit Robert Messer, jeden z nejlepších soul DJs pocházející z mod scény. Miluje tanec a provozuje vlastní přímořský klub v anglickém Southern s názvem Almost Grown. Akce začíná v osm hodin večer, a jak je tomu na Prague Allnighters zvykem, tančit se bude až do rána. 

Již tuto sobotu rozezní vinohradský klub Royal northern soul v rámci dvanáctého ročníku Prague Allnighters

Taneční žánr Northern Soul vznikl v 60. letech ve Velké Británii a byl opakem diska. Dýdžejové hráli obskurní soulové nahrávky, tanečníci předváděli piruety, otočky, naprosto se poddávali hudbě. Byl to naprostý underground, který ignoroval všechny hlavní proudy své doby. V polovině 70. let se northernsoulová scéna rozvinula do obřích rozměrů, držela se ale stále v severní Anglii. Po roce 2000 se s northernsoulovými večírky roztrhl pytel i mimo britské ostrovy a těší se oblibě i u nás.

Domů
Sdílet
Diskuse