Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. srpna 2016 19:29
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dubajský emír přišel na vlastní oči zkontrolovat pracovní nasazení v jednom z úřadů. Devět lidí druhý den vyhodil z práce

ZAJÍMAVOSTI DUBAJ
Uložit Uložené

Když úředníky nenašel v 7:30 v práci, hned vyvodil důsledky.

Nestává se každý den, že do státního úřadu zavítá ten nejvyšší státní činitel, aby zkontroloval to, zda všichni zaměstnanci dodržují pravidla a naplno se věnují své práci, jenže přesně to se rozhodl v neděli udělat šejk Mohammed bin Rašíd al-Maktúm. Pokud ti toto jméno moc neříká, rádi ti připomeneme, že jde o premiéra a viceprezidenta Spojených arabských emirátů a zastává dokonce i místo emíra Dubaje. I když jsme v Česku zvyklí, že úřady zůstávají v neděli zavřené, v SAE je situace rozdílná a úředníci nemají klid ani v tento víkendový den, protože neděle je v SAE prvním dnem pracovního týdne.

Šejk se přišel na vlastní oči přesvědčit, že se i v neděli dodržuje pracovní doba a už v 7:30 ráno naběhl do kanceláří jednoho z úřadů, což skončilo procházkou po prázdných chodbách vedle mnoha prázdných stolů. Následující den pak šejk oznámil vyhazov hned devíti úředníků, mezi kterými se nacházeli například i lidé s vysokým postavením. Mohammed bin Rašíd al-Maktúm oznámil, že pro tyto úředníky nastal čas přenechat křesla mladším a dynamičtějším lidem, za což si vysloužil pochvalná slova ze všech stran. Dubajský emír chce dbát na to, aby úřady ve Spojených arabských emirátech dokázaly kdykoliv poskytnout plnou podporu svým obyvatelům a snaží se docílit toho, aby se celá jeho administrativní úřednická garnitura stala vzorem pro jiné státy, avšak s takovým přístupem, s jakým se sám setkal na své kontrole, by SAE nebylo moc co závidět. Je proto pochopitelné, že vyvodil personální důsledky a nechal své úřady patřičně zkontrolovat.

Zkontroloval dokonce i letiště
 

محمد بن راشد يتفقد سير العمل في مطار دبي في صباح اليوم الباكر

Video zveřejněné uživatelem Khalifa Saeed (@khalifasaeed),

Domů
Sdílet
Diskuse