Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. října 2016 20:45
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Dobrovolník nedokázal zastavit slzy, když se mu v náručí rozplakalo miminko, o kterém si po bombardování myslel, že zemřelo

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Emotivní moment.

Sýrie se již několik let zmítá v občanské válce, v níž proti sobě bojuje hned několik znepřátelených stran a letecké bombardování je v mnoha městech na každodenním pořádku. I město Idlib zažilo před pár dny rozsáhlé nálety a jejich výsledky vypadaly jako z hororového příběhu. Bomby zničily množství domů a mezi jinými i dům rodiny, které se krátce po útoku snažili pomoci příslušníci civilní obrany charakterističtí bílými přilbami a snahou zachránit vše, co se ještě dá. Jeden z nich, Abu-Kifah, byl v osudný den na místě bombardování a když se spolu s kolegy pokoušeli vytáhnout zpod sutin zasypanou rodinu, Abu narazil na maličké miminko. Zvedl ho, vzal do náruče, jenže zpočátku nejevilo známky života. O pár vteřin později však zaplakalo a pro Abuho to byl natolik emotivní moment, že se spontánně rozplakal i on. Nemohl vzdorovat návalu emocí poté, co si myslel, že miminko je již po smrti a jakoby se v jeho náručí pak stal zázrak.

Domů
Sdílet
Diskuse