Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. prosince 2016 17:54
Čas čtení 0:00
Marek R.

Rasistické technologie. Systém neakceptoval pasovou fotku Asiata, protože vyhodnotil, že má zavřené oči

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Richard to však celé vzal s úsměvem.

Ach, zase ta rýže. Starý vtip o tom, proč mají lidé z asijských zemí šikmé oči. Momentálně se blíží Vánoce, tedy svátky klidu, lidé cestují zpět za svými blízkými, ale některým se do cesty připletou i nějaké ty komplikace.
 
Své o tom ví i Richard Lee, který se momentálně nachází na Novém Zélandu, ale po Vánocích má naplánováno vrátit se zpět do Austrálie. Richard se snažil obnovit svůj pas na vládní stránce Nového Zélandu, nahrál fotografii a čekal na výsledek. Po chvíli mu však vyskočil na obrazovce error a když si přečetl důvod tohoto nezdaru, nestačil se divit. Podle systému totiž nesplnil potřebné požadavky pro nahrání fotografie, konkrétně měl mít zavřené oči, při pohledu na zmíněnou fotografii je však jasné, že je měl otevřené. Po mnoha radách systém neakceptoval ani další jeho pokusy, až konečně se našla fotografie, která konečně vyhovovala požadavkům. Richard to však vzal celé s úsměvem a později na svůj facebookový profil nahrál fotografii s filtrem vypoulených očí a větou „I hope they accept this one“.

Domů
Sdílet
Diskuse