Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. prosince 2016 2:10
Čas čtení 0:00
Marek R.

Přes dvě a půl miliardy korun ročně. Cristiano Ronaldo obdržel od čínského klubu neskutečnou nabídku

SPORT
Uložit Uložené

Čínské kluby se už úplně zbláznily.

Čínská nejvyšší fotbalová liga si pořádně uletěla, kluby mají za sebou nejbohatší Číňany a jsme tak svědky přestupů, které překonají i ten Pogbův či Higuaínův. V případě těchto dvou hráčů částky sice byly přestřelené, ale hráči jednak měli obrovský potenciál nebo v případě Gonzala bohaté zkušenosti v dané lize. Čínské kluby však loví hráče, kteří se ve výkonnosti jaksi zasekli a evropské kluby se jejich tak zbaví a ještě i vydělají (Ronaldo je samozřejmě úplně jiný případ).
 
V čínské lize tak nyní najdeme hráče jako Lavezzi či Ramires a na východ Asie se mají stěhovat za neskutečné sumy i Oscar či Tevez. Oba přestupy už navíc byly potvrzeny, například ten Tevezův teprve včera a jak jsme již psali, argentinský kanonýr je již oficiálně nejlépe vydělávajícím fotbalistou na světě, když si ročně přilepší o šílených 32 milionů liber. Přídavné jméno šílený jsem si však měl asi ušetřit, protože Číňané se netají ani tím, že by rádi ve své lize přivítali Messiho a Ronalda a jak jsme se včera večer dozvěděli, Ronaldo už obdržel svou nabídku.

O této informaci, kterou přinesl britský Sky Sports, jsme se dozvěděli díky agentovi portugalské fotbalové legendy, Jorge Mendesovi, a přestože důvěryhodnost Sky Sports poslední roky pořádně klesla, citaci známého agenta si snad nevymysleli, protože by se jejich tvrzení dalo velmi rychle vyvrátit. Co se tedy týče samotné částky, bavíme se o neskutečném čísle 85 milionů liber ročně (přibližně 2,7 miliardy korun), tedy za jeden týden například by si Ronaldo přilepšil o více než 1 500 000 liber. Je jasné, že Ronaldo rád vyhrává a tuto nabídku určitě odmítne, ale myslím, že v nějaké fázi své kariéry se tam přece jen vydá, protože Číňané budou i za pár let ochotni postarat se více než dobře o jednoho z nejlepších hráčů historie.



Domů
Sdílet
Diskuse