Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. ledna 2017 16:07
Čas čtení 0:00
Peter Č.

O čem budou Fantastická zvířata 2 a co se stane s postavami?

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tvůrci filmu Fantastická zvířata a kde je najít mohou být spokojení. Snímek si v kinech vede mimořádně dobře a pro nás to znamená, že se s jistotou dočkáme minimálně čtyř pokračování.

Když letos mířili fanoušci Harryho Pottera do kinosálů na film, jehož scénář pochází z pera samotné spisovatelky J. K. Rowlingové, neměli přehnaná očekávání. I přes nedostatky ve filmu je však Newt Scamaner (Eddie Redmayne) dokázal opět vtáhnout do toho kouzelného světa, na který mnozí už jen nostalgicky vzpomínali. A to je dobře, protože již byla oficiálně potvrzena čtyři pokračování. V jejich centru určitě bude temný čaroděj Gellert Grindelwald (Johnny Depp), čímž se pěkně propojí svět Newta Scamandera se světem, který my tak věrně známe z filmů/knih o Harry Potterovi.


Johnny Depp se představí v roli obávaného Grindelwalda. Do sbírky mu tak přibude další zajímavá postava.

O čem budou Fantastická zvířata 2 a co se stane s postavami?
Zdroj: Warner Bros.

Hned po odhalení Grindelwalda se začaly kupit i nové otázky. A na dvě z nich se J. K. Rowlingová rozhodla odpovědět. První se vztahuje k tomu, jak Grindelwald (v přestrojení za Percivala Gravese) hovoří o své vizi dítěte s obrovskou mocí. Je Grindelwald věštec, nebo jen prostě lže o svých vidinách? Z toho, co nedávno publikovala J. K. Rowlingová na svém Twitteru, to vypadá tak, že obojí je správně.


Znamená to, že když Grindelwald mluvil s Credencem, nebyl zcela upřímný o tom, co viděl, avšak má určité jasnovidecké schopnosti. Na spekulace o tom, jak důležitou roli budou hrát tyto schopnosti ve filmu, je však zatím příliš brzy. Rowlingová také poodhalila informace týkající se samotného Grindelwaldova přestrojení za Percivala Gravese. Jeho čarodějnické schopnosti jsou očividně na tak vysoké úrovni, že při přeměně na šéfa MACUSY ani nepotřeboval použít lektvar. Pak by ale další otázka mohla znít: Co se stalo s Percivalem Gravesem? Inu, pokud Grindelwald neužíval lektvar, pravděpodobně ani neměl mnoho důvodů udržovat ho při životě.

O čem budou Fantastická zvířata 2 a co se stane s postavami?
Zdroj: Warner Bros

Ostatní detaily připravovaného filmu již však byly poměrně nejasné a zůstaly předmětem dohadů. Dokud se na IMDb „náhodou“ neobjevil příspěvek, který jemně poodhaloval několik nových zajímavostí z připravovaného pokračování. K již potvrzeným faktům, že Fantastická zvířata 2 mění lokalitu a směřují z New Yorku do Paříže, jakož i to, že se Credence Barebone vrací, přibyl další. Stránka The Leaky Cauldron byla svižná, takže i když byl původní příspěvek mezitím odstraněn, my si ho můžeme přečíst v plném znění:

„Newt se snaží posunout dále. Leta se ale objevuje vždy, když to nejméně očekává. Po chvíli si uvědomuje, že je to jen proto, aby mu řekla o Dumbledorovi, který musí porazit Grindelwalda.“

Letu Lestrange (Zoe Kravitz) jsme mohli nakrátko zahlédnout v prvním filmu jako ženu zobrazenou na pohyblivé fotografii mezi Newtovými věcmi. Je tedy jasné, že Leta má v jeho životě důležité postavení. V pokračování Fantastických zvířat se však bude magizoolog snažit tyto citové vazby přerušit. Leta se však i přesto objevuje, aby ho požádala o pomoc pro Dumbledora. Je možné, že bradavický profesor bude potřebovat Newtovy široké znalosti o Obscurialech vzhledem k tomu, že Grindelwald by rád využil jejich moc.

Credence (vpravo) je evidentně velmi tajemný chlapík

O čem budou Fantastická zvířata 2 a co se stane s postavami?
Zdroj: Jaap Buitendijk/Warner Bros.

Mnoho otázek zůstává nezodpovězených, například, jak Tina Goldstein zapadá do Newtova života dva roky poté, co se setkali v New Yorku nebo jako tam zapadají Queenie a Jacob. A nejen to. Jak se děj dostane do Paříže? Co má Credence za lubem? To vše se samozřejmě dozvíme v pravý čas.

Zdá se, že Rowlingová s pomocí hrůzovlády Grindelwalda rozvine skutečně zajímavou a komplikovanou strukturu příběhů. Zbývá nám tedy věřit, že bude úspěšná a že jsme na začátku nové vzrušující série. Pokračování Fantastických zvířat bude mít premiéru za dva roky.

Průměrné hodnocení čtenářů
Tvé hodnocení
Jaké hodnocení bys dal ty?
0/10
Domů
Sdílet
Diskuse