Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. února 2017 8:50
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Žena po záchvatu ztratila paměť a pak se znovu zamilovala do svého přítele. Nejprve ho nesnášela, ale nakonec mu (opět) podlehla

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Příběh jako z romantického filmu.

V roce 2004 se na stříbrná plátna dostala romantická komedie s názvem 50x a stále poprvé, ve které musel Adam Sandler každičký den znova bojovat o srdce Drew Barrymore. Film se tehdy setkal s rozporuplnými hodnoceními, ale koncept to byl jednoznačně zajímavý. Přesto by ho nikdo z nás nechtěl zažít na vlastní kůži, protože byť jen nepatrná ztráta paměti musí být strašidelná. Jessica Sharman však nemusela žít ve filmu, aby si kompletní ztrátou paměti prošla na vlastní kůži. Jessica celý život trpěla epileptickými záchvaty, které sice byly nepříjemné a náhlé, jenže nikdy předtím nezasáhly její paměť. Změnilo se to minulý březen, kdy společně se svým přítelem Richardem cestovala vlakem a najednou dostala záchvat, po kterém ji Richard opatrně musel vynést z vlaku ven, zavolat jejím rodičům a zejména uklidnit. Záchvat naštěstí po chvíli přešel, avšak Jessica jako by se s ním ztratila. Když dorazili její rodiče, nepoznávala je a nepomáhalo žádné přesvědčování. Nepoznávala ani svého přítele, se kterým chodila více než sedm měsíců a lékaři na druhý den potvrdili, že Jessica trpí amnézií a je možné, že se jí kompletní paměť už nikdy nevrátí.

Složité životní období jí pomáhal Richard překonat i přesto, že se ho zpočátku bála a odmítala s ním zůstávat v jedné místnosti o samotě. Netušila, co je to za člověka, a když trochu naučila důvěřovat svým rodičům, Richard její opětovnou důvěru získával jen velmi těžko. Dnes říká, že ho tehdy doslova nesnášela a uvažovala, že by se s ním nadobro rozešla, protože jí přišel strašidelný, ale nakonec se mu ji podařilo přesvědčit, aby mu dala šanci. Richard ji začal brát na místa, kde spolu prožili ty nejkrásnější chvíle a ledy se postupně, krůček po krůčku, lámaly. Vyprávěl jí o tom, kam společně cestovali, sdílel s ní i ty nejmenší detaily a Jessica přiznává, že i když si nepamatuje moment, kdy se do Richarda zamilovala poprvé, ten druhý jí už nikdo nevezme. Jessica dostala od života pořádnou ránu, avšak dnes se naučila všechny každodenní činnosti dělat úplně znovu a pokračuje ve svém obyčejném životě společně s Richardem. O svou největší lásku se přece jen vyplatí bojovat a nezáleží na tom, zda si tě pamatuje, nepamatuje nebo rovnou nenávidí.

Domů
Sdílet
Diskuse