Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. března 2017 18:17
Čas čtení 0:00
Martin Mičuda

Nový Yeti se změní na Karoq, Škoda ale chystá i Kodiaq kupé. Důkazem toho je elektrická studie Vision E

TECH
Uložit Uložené

Mladoboleslavská automobilka poodhalila nové informace.

V posledních dnech se v souvislosti s automobilkou Škoda mluví zejména o nové, druhé generaci modelu Yeti. Není žádným tajemstvím, že půjde o sourozence Seatu Ateca, jelikož bude sdílet jeho techniku, nově však už víme i to, že název Yeti s největší pravděpodobností skončí. Česká značka má nástupce malého SUV, resp. lépe řečeno crossoveru představit pod úplně novým jménem – Karoq. Pozadí tohoto názvu zatím neznáme, mluví se ale o tom, že nová generace bude značně jiná, větší, vyspělejší a v neposlední řadě i dražší. Škoda chec proto novým jménem upozornit na výraznou mezigenerační výměnu, lépe řečeno, soustředit pozornost na příchod úplně nového auta. V této chvíli je ale důležitější to, že toto nebude zdaleka jediné nové SUV z Česka, jelikož dle posledních uniklých materiálů škodovka v dohledné době chystá až trojici nových modelů této kategorie. Jedním z nich bude už několikrát omílaná verze největší novinky Škody, tedy jakýsi Kodiaq kupé.

Důkazem toho je i nejnovější tisková zpráva, kde Škoda oficiálně začíná odhalovat novou studii Vision E. Zprvu máme k dispozici pouze doprovodnou ilustraci, její hlavní silueta ale jasně naznačuje, co je ve věci. Podotknout přitom třeba, že „SUV kupé“, které zatím nazýváme pracovně jako Kodiaq Coupé má být prioritně pro čínský trh, protože česká automobilka v současnosti bojuje s kapacitními a logistickými problémy. Fabrika v Kvasinách má totiž již nyní nepostačující výrobní kapacitu, nemluvě o příchodu nového Yetiho Karoqa. Příchod této stylové varianty na evropský trh je tak sporný, jeho předobraz bychom měli ale poznat již brzy na autosalonu v Šanghaji. Právě tam totiž Škoda plánuje odhalit koncept Vision E, přičemž jak jsme si už za ostatní roky zvyklí, ten bude po stránce tvaru karoserie prakticky totožný se sériovkou. Důležité je přitom zmínit, že právě v Šanghaji chce automobilka představit svůj vůbec první elektromobil, no a právě písmeno „E“ v názvu to jen a jen potvrzuje. Stále více se mluví o nové platformě MEB, to jsou ale pro teď víceméně jen spekulace. Chytřejší tak budeme už za několik týdnů.

Nový Yeti se změní na Karoq, Škoda ale chystá i Kodiaq kupé. Důkazem toho je elektrická studie Vision E
Zdroj: media.skoda-auto.com

Domů
Sdílet
Diskuse