Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. dubna 2017 9:51
Čas čtení 0:00
johnnybravo

Slovák pašoval 1,4 tuny marihuany za více než 200 milionů korun v kamionu. Oficiálně se tvářil, že převáží citroníky a olivovníky

ZAJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložit Uložené

Slovák si kvůli marihuaně celkem zavařil.

Obvykle se k nám dostávají informace o pašování drog jen z dalekého zahraničí, avšak čas od času se za podobným případem nijak daleko vydávat nemusíme. Nově se do povědomí dostal slovenský řidič kamionu, který převážel marihuanu, ale nedělal to někde v našich končinách, protože ho zadrželi až policisté v Itálii. Jak informoval denník Sme, nejmenovaný slovenský řidič byl zastaven při běžné kontrole několik kilometrů od italských hranic s Rakouskem a místní strážci zákona se věru nemohli vynadívat na kontraband, který byl ve vozidle pečlivě ukrytý. Kamion měl samozřejmě v oficiálních přepravních dokumentech napsáno, že jeho řidič přepravuje jen obyčejné sazenice olivovníků a citroníků, avšak pravda byla taková, že policisté po pár sekundách objevili až 1,4 tuny marihuany v hodnotě asi 8 milionů eur (~216 milionů korun), protože hned po otevření vlečky kamionu jim bylo jasné, že takto citroníky určitě nevoní.
 
Zatím není jasné, co se se Slovákem stane, ale pravděpodobně ho čeká soud a následně i trest, protože pašování více než jedné tuny marihuany, to není žádná přeprava drogy pro svůj osobní účel. 42letý chlapík dokonce mlčí a nechce policistům prozradit vůbec nic o tom, odkud marihuana vlastně pochází a pro koho ji přepravoval, a tak si na rozuzlení případu ještě budeme muset počkat.

Ilustrační foto


Domů
Sdílet
Diskuse