Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
21. dubna 2017 23:02
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Jen některé fotky na seznamovacích appkách fungují. Selfie či foto z koupelny jsou zaručený propadák, obyčejným obrázkem však rovněž neuspěješ

ZAJÍMAVOSTI TINDER
Uložit Uložené

Většina lidí dělá tu největší chybu, přitom stačí tak málo.

Pokud používáš seznamovací aplikace, jako například Tinder, Badoo nebo Hinge, určitě jsi už zažil to nesmírné dilema, když jsi nevěděl, jaké fotky do systému nahrát. Co na profilovku? Nuže, právě díky poslední jmenované seznamové aplikaci se můžeš s nerozhodností rozloučit, neboť přináší zajímavé a užitečné informace, které uživatelé podobných appek rozhodně ocení. Zaměstnanci Hinge se totiž prohrabali tisíci fotografií, aby odhalili ty nejlajkovanější fotografie a naopak ty, které nikoho nezajímají. Všechny fotky označili několika z 35 různých nálepek, podle kterých dokázali vyfiltrovat to, co opačné pohlaví na fotkách nejvíce přitahuje.

Jen některé fotky na seznamovacích appkách fungují. Selfie či foto z koupelny jsou zaručený propadák, obyčejným obrázkem však rovněž neuspěješ
Zdroj: Hinge

Pojďme ale už však k samotným údajům. První, co se z průzkumu ukázalo, bylo, že pokud máš v takových aplikacích nějaké fotky se Snapchat filtrem nebo slunečními brýlemi, okamžitě se jich zbav. Vše, co překrývá tvář automaticky snižuje tvou šanci na úspěch. Dalším zajímavým poznatkem jsou fotografie, kde je více lidí. Ty utíkej rovněž smazat, protože získávají podobně nízký počet lajků jako fotografie s překrytou tváří. Nezáleží na tom, jak dobře tam s bratrem vypadáš nebo zda se fotíš s DiCapriem, lajků bude jednoduše méně. Ten profil je o tobě, ne o nějakém herci, který i tak vypadá lépe než ty.
 
Nefunguje pláž. Fotky odtud jsou rovněž docela solidně ignorovány, ty ženské však fungují téměř dvakrát efektivněji než mužské. Zajímá tě důvod? Nuže, Hinge předpokládá, že většina konverzací začíná právě u fotek a řešit postavu hned zpočátku nepřijde decentním členům seznamovací komunity právě nejvhodnější. Jak tedy zaujmout? Nejlepší výsledky mají fotografie, kde děláš nějaký sport, běh, tenis. Opět zde však jde o to, jakou konverzaci takové fotky podněcují.
 
Pro lidi je zkrátka mnohem jednodušší napsat, že milují běh také, než člověku pochválit selfie. Ty mimochodem rovněž nefungují. Zaručeným propadákem jsou i fotky z koupelny. Pokud však právě sportům neholduješ, zkus se na fotkách prostě dívat mimo kameru. Pomůže ti, pokud jsi na záběru jen ty a úspěšné jsou i fotky s úsměvem, kde jsou člověku vidět zuby. Jednou z největších chyb však je, že se lidé netváří na fotkách přirozeně. Prostě to neřeš, nelez do cizího auta a netvař se, že je tvé a nefoť se s oblečením v převlékací kabince.

Domů
Sdílet
Diskuse