Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
24. června 2017 22:07
Čas čtení 0:00
Matúš Majer

Děsivé zážitky zpoza mříží, z nichž dostaneš husí kůži. Filmy nám o vězení přinášejí jen slabý odvar

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené
Citlivý obsah
Článek může obsahovat:
  • produkty a služby určené pro osoby starší 18 let
  • sex, nahotu a jiný nevhodný obsah
  • násilí, krev nebo obsah nevhodný pro citlivé povahy
mám nad 18 let (zobrazit obsah)
zpět na hlavní stránkuZpět

Jen pár měsíců ve vězení tě může navždy změnit.

Vězení rozhodně není vysněným místem nikoho z nás. A i když se v těch českých udržuje poměrně řád, ty z jiných zemí - například v USA či na Blízkém východě - jsou o něco drsnější. Vězení s nejhoršími trestanci zažívají vraždy, vzpoury, bitvy či mučení a někdy si ani strážci netroufají zasáhnout. Filmy nám často prezentují znásilnění nebo tajné obchodování se zbraněmi či drogami, ale podle některých lidí jde jen o slabý odvar toho, co se za zdmi vězeňských budov skutečně odehrává. A tak se na to někdo zeptal na Redditu a se svými zážitky z vězení se podělily stovky lidí.

Děsivé zážitky zpoza mříží, z nichž dostaneš husí kůži. Filmy nám o vězení přinášejí jen slabý odvar
Zdroj: wikimedia | Barbellbe

Můj bratranec vyšel z vězení teprve nedávno. Rozpovídal se o tom, co tam zažil. Nejvíce znepokojující věc se stala během oběda. Jídelna byla přímo pod schodištěm, ze stolů tedy bylo vidět na zábradlí všech pater. Přes to na třetím patře se úmyslně nahnul muž a jednoduše skočil dolů. Padnul na hlavu, zlomil si vaz a do několika sekund byl mrtvý. Reakce všech u jídla byly jen „Hm, tyjo“ nebo „To muselo být nepříjemné“ a hned se vrátili k jídlu.


Ve vězení jsem byl teprve třetí den a ve společenské místnosti jsem sledoval zprávy spolu s nějakým dalšími vězni. Příběh byl o nějakém mladém muži, který pobodal dvě děti. V tom jsem si uvědomil, že ten muž sedí hned vedle mě. Vyměnili jsme si krátké pohledy a dojedli cereálie.


Ve vězení moc žen nepotkáš, ale mně se to podařilo. Po krátkém rozhovoru jsem zjistil, že měla dva bratry. Za mřížemi byla kvůli smrti nějakého jejího rodinného příslušníka. Kvůli touze po dědictví se spolčila s jedním z jejích dvou bratrů a jeho manželkou. Všichni tři chytili druhého bratra, rozřezali ho na kusy a hodili do ohně.


Můj kamarád pracuje jako právník v okresním vězení. Jednou se se mnou podělil o mimořádně nepříjemný příběh. Na odvykačku přišel muž závislý na metamfetaminu a když ho ostatní narkomani zahlédli, začali mu olizovat vyrážky a rány, protože jejich prostřednictvím chemikálie vylučoval.

Děsivé zážitky zpoza mříží, z nichž dostaneš husí kůži. Filmy nám o vězení přinášejí jen slabý odvar
Zdroj: pixabay.com

Pamatuji si, jak jsem ve společenské místnosti koukal spolu s ostatními vězni na nějaký hloupý horor. V něm se chlapík připlížil za nějakou dívku a podřezal jí hrdlo. Na to začal chlap vedle protestovat, že hrdlo se přece podřezává úplně jinak.


Můj kamarád pracuje ve vězeňské nemocnici. Jednoho muže přistihli, jak spolkl balónek plný heroinu, tak ho tam odvedli. V podstatě se nedalo nic dělat, než jen čekat, než to ten muž přes výkaly vyloučí ven, ale když se tak stalo, okamžitě balón vyhrabal ze svého exkrementu a spolkl to znovu. Opět bylo třeba čekat, než to z něj vyjde přirozenou cestou, ale tentokrát si na něj dávali extra pozor. Když vyloučil výkaly, vrhlo se na něj několik mužů, ale jemu se nějakým zázrakem opět podařilo vytáhnout balón z výkalů a opět ho zkonzumovat. Nikdo nechápe, o co mu šlo, ale ten balónek ho téměř zabil. A navíc je to nepředstavitelně nechutné.


Mému bratrovi odňali svobodu na šest měsíců. Za kokain. Slabý trest, ale silné zážitky. Jedné noci se probudil, protože na něj kapalo něco vlhkého. Podíval se směrem nahoru na palandu a po zádech mu přeběhla husí kůže. Jeho spoluvězeň se v noci podřezal.


Byl jsem ve vězení v Ázerbájdžánu. Nevím jak vězení fungují ve vaší zemi, ale v Ázerbájdžánu měli vlastní ekonomiku. Každý byl placený za svoji práci a dostával přesně tolik peněz, aby si mohl koupit jídlo či pití. Stále však byli všichni v uzavřeném prostoru. Nejšílenější věc však byla, jak se lidé prodávali za sex. Ruční práce mohla stát v přepočtu asi dolar, se zapojením úst cena vystřelila na možná pět dolarů. Byl jsem svědkem toho, jak jeden muž druhému nabídl deset dolarů za sex, ale on odmítl. Potom mu však nabídl ještě termosku a dohoda byla na světě.


Převáželi nás do jiného vězení klasickým modrým autobusem. V zadní části seděli dva muži. Jeden byl odsouzen na pět let, druhý na doživotí. Ten druhý byl úplně mimo smysly a toho, co byl odsouzen na pět let, začal kousat a mlátit pouty do hlavy. Otřásal se celý autobus a než strážníci stihli zasáhnout, muž byl již mrtvý.

Děsivé zážitky zpoza mříží, z nichž dostaneš husí kůži. Filmy nám o vězení přinášejí jen slabý odvar
Zdroj: pixabay.com
Domů
Sdílet
Diskuse