Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. srpna 2017 20:31
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Švábi jsou prakticky nezničitelní živočichové. Noční můra mnohých z nás přežije obrovský tlak a proleze milimetrovými otvory

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Se šváby si není radno zahrávat.

Nejrozšířenějším hmyzem v lidských domácnostech je moucha, ale kdo okupuje druhé místo v pomyslném žebříčku? Pokud jsi hned pomyslel na šváby, pak jsi uhodl správně, protože právě tito hrůzostrašní živočichové přebývají v lidských obydlích možná až příliš často. O švábech se toho na internetu už napsalo hodně, vždyť určitě znáš zajímavý fakt, že švábi by měli přežít i výbuch atomové bomby. Akutní atomové nebezpečí nám sice v této chvíli nehrozí, ale švábi jsou pro naše domácnosti i tak hrozbou, protože vynikají i v dalších aspektech. Švábi jsou pekelně rychlí a přizpůsobiví, na což se zaměřilo i video National Geographic, v němž tyto živočichy otestovali v různých extrémních podmínkách. Živočichové neměli problém procpat se i štěrbinou úzkou jen 3 milimetry, což je při velikosti jejich těla neuvěřitelný výkon, a problém jim nedělal ani tlak více než 900krát vyšší ve srovnání s jejich hmotností.

Domů
Sdílet
Diskuse