Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. srpna 2017 21:00
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Ve kterých zemích mívají ženy nejčastěji sex mimo vztah? Seveřanky s nevěrou moc problém nemají

ZAJÍMAVOSTI SEX
Uložit Uložené

Lidé z celého světa odpověděli na zajímavé otázky.

Zajímavý průzkum veřejného mínění proběhl ve spolupráci institutu Kinsey Institute a mobilní aplikace zaměřené na ženské potřeby s názvem Clue. Cílem výzkumu bylo zjistit, jak moc technologie ovlivňují naše sexuální životy a přitom se výzkumníci žen zeptali i na to, zda si uživatelé už někdy užili sex mimo svůj aktuální vztah. Aplikace funguje zejména jako místo, kde si ženy mohou zaznamenávat svůj menstruační cyklus a právě široká škála uživatelů, především uživatelek, posloužila jako relevantní vzorek. Na otázky odpovědělo více než 140 tisíc žen ze 198 zemí a až 30 procent z nich odpovědělo, že v minulosti použily mobilní aplikaci k tomu, aby si našly sexuálního partnera. Až 15 procent lidí by si přitom přes aplikaci chtělo najít dlouhodobého nebo krátkodobého partnera, což je o něco více ve srovnání s 10 procenty respondentů, kteří by chtěli jen sex na jednu noc. Je zajímavé, že mobilní aplikace zatím stále nezastínily osobní kontakt v hledání partnerů a zřejmě to tak brzy ani nepřijde.
 
Otázka o sexuálním styku mimo vztah byla ještě mnohem intimnější a společnost stojící za aplikací proto nechala vytvořit i přehlednou mapu s vyplněnými údaji. V této otázce získala aplikace relevantní odpovědi od uživatelů ze 49 zemí, naneštěstí jich v Česku nebylo dostatečné množství, a na konci se umístila Čína. Jen 18,8 procent dotázaných žen zažilo sex mimo svůj vztah, zatímco čísla se vyšplhala do výšin ve Švédsku, kde sex mimo vztah zažilo 66,5 procenta žen. O moc hůře na tom nebylo Dánsko se 66 procenty, Irsko s 60 procenty a Norsko s 59 procenty. Našimi nejbližšími sousedy s použitelnými čísly jsou Polsko se 40,84 procenty, Rakousko s 55 procenty a Německo s 56,09 procenty. Dalo by se předpokládat, že naše výsledky se budou přibližovat těm sousedním, a tak bychom se mohli pohybovat kolem 40 či 45 procentních bodů.

Interaktivní mapu najdeš tady.

Ve kterých zemích mívají ženy nejčastěji sex mimo vztah? Seveřanky s nevěrou moc problém nemají
Zdroj: clue
Domů
Sdílet
Diskuse