Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. července 2017 9:00
Čas čtení 6:07
Antonín Havlík

Zmapovali jsme cestu Tylera Durdena, jehož pervitinem nasáklé tracky patří mezi to nejzajímavější, co kdy český rap zažil

Zmapovali jsme cestu Tylera Durdena, jehož pervitinem nasáklé tracky patří mezi to nejzajímavější, co kdy český rap zažil
Zdroj: YouTube/GMG
HUDBA ČESKÝ RAP RAP
Uložit Uložené

Zmapovali jsme cestu Gynger Money Gangu aka Millionaire Thugs Clubu, jedněch z talentů české rapové scény. Jejich sláva bohužel spíš dřív skončila, než začala.

Jestliže ti nějaký český raper ve svých skladbách říká, že je real, tak mu to věřit můžeš, ale taky nemusíš. Pokud si ale pustíš tracky od Gynger Money Gangu, potažmo ještě ortodoxnějšího Millionaire Thugs Clubu, tu opravdovost musíš vycítit. Pouliční tvorba v té nejryzejší a nejpokleslejší formě.

Frontman obou rapových spolků, Gynger, to bohužel ve svém rozjetém nihilismu a divokém životním stylu, ve kterém mu bylo všechno jedno, přehnal natolik, že místo koncertů, slibně rozjetého street creditu a samozřejmě také kariéry, kterou na české rapové scéně mohl bezesporu mít, skončil po pár letech s pervitinem v léčebně drogově závislých a úplně sám.

 

David Štilip aka Porky aka Young P Boy aka Gynger aka Lord z Párnie aka Kurt Codeine aka Tyler Durden aka $ISSYBOYDURDEN aka Poseidon Vltavy aka Poseidon Panamera Turbo aka Gianni Versace aka Versace OG aka Narko Polo, Matro Da Vinci (snažil jsem se poctivě zmapovat všechny jeho alter ega, ale stejně se určitě najdou nějaké další) a jeho kapely Gynger Money Gang, potažmo Millionaire Thugs Club, byly ve své době pro undergroundovou rapovou scénu něco jako obrození.

Doporučeno
Yzomandias, Nik Tendo či TK27. Který český rapper má nejlepší módní vkus? Yzomandias, Nik Tendo či TK27. Který český rapper má nejlepší módní vkus? 26. února 2024 16:00

Nesnažil se nijak zalíbit – prostě jenom byl. A byl úplně jiný než všichni ostatní. Jak řekl sám Štilip v rozhovoru pro Boombap.cz: „Já nepracuju, fetuju, neplatím nájem a dělám si, co chci.“ Asi to byla pravda.

Gynger se dostal do povědomí internetové komunity poprvé někdy v roce 2012, kdy začal svůj YouTube kanál zaplňovat svými freestyle rapy natáčenými na webkameru.

Když pak později zarapoval do Deckyho beatu svůj asi nejlegendárnější text Dreamin, přišla první sdílení, první fans, první větší hype. Pro českou scénu to znamenalo naprosto novou vlnu raperů. Oproti ostatním se zdála Durdenova tvorba v té době naprosto inovativní, uvěřitelná a temná.

Durden se přestěhoval do Prahy a spolu s producentem Kaarlemem vytvořili tvrdé jádro zrzavé grupy, začali si říkat Gynger Money Gang a přidali se pod label A51. GMG se nikdy netajili svou náklonností k tvrdým drogám. Tracky byly poseté příběhy a vizemi z drogového světa plného beznaděje a stále prohlubující se vnitřní prázdnoty. 

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 46236 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse