Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
3. září 2017 13:19
Čas čtení 0:00
Adam Novosad

Odvážná matka zveřejnila fotky svého těla 3 týdny po porodu, aby všem ukázala, že povislé břicho není ničím neobvyklým

ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Biologii po těhotenství jen tak lehce neoklameš.

Při těhotenství často nezáleží na tom, jak zdravě se matka stravuje a kolik hodin týdně stráví v posilovně, protože biologie i tak její těhotenské tělo vytvaruje podle sebe. Pod vlivem fotografií na sociálních médiích, kde se modelky hrdě pyšní svým plochým břichem i v pokročilém stadiu těhotenství a po porodu se za pár dní již ukazují v přiléhavých šatech nebo ve fitness centru, se odhodlala zveřejnit své zkušenosti i Kristen Sullivan. Své druhé těhotenství sice úspěšně zvládla, ale neobešla se bez několika vnějších komplikací. Břicho jí pořádně narostlo, objevily se četné strie a trpěla i diastázou, což je vlastně rozestoupení přímých břišních svalů pod vlivem velkého tlaku.

Kristen na svých fotografiích zachycuje momenty 3 dny před porodem a následně i 3 týdny po porodu, aby všem nejistým maminkám ukázala, že si na návrat ke svému běžnému tělu budou muset počkat i déle a není na tom nic nezdravého či nechutného. Každé tělo zvládá těhotenství rozdílně, a pokud se jednou příroda rozhodne vzít si delší čas na odpočinek přímo po porodu, není žádným problémem, pokud již matčino břicho nevrátí do úplné dokonalosti. Realistické zobrazování přirozených změn na lidském těle možná v současnosti ustoupilo do pozadí, ale stále se najdou odvážlivci, kteří chtějí veřejné mínění změnit.

It took me 4 days to decide whether or not to share this. But recently there have been moms reaching out to me based on some things I've shared, so here goes. The left pic is 3 days before I delivered Gavin (my 2nd child), the right pic is 3 weeks postpartum. I'm sharing this to show moms that sometimes it doesn't matter if you're thin, ate right and exercised during pregnancy, sometimes your body grows in such a way that simply doesn't allow you to "bounce back" in friggen 3 weeks. I feel like all I've been seeing is new moms sharing their amazing postpartum bods, 11 days after birth, 2 weeks after birth, etc. And while that's wonderful for them, for many others, KNOW that it's not realistic! While I won't be totally sure till 6 weeks, I have a strong feeling that I've got #diastasisrecti (separation of the abs), in which case I'm determined to get the PT I need to heal. I've also been wearing a postpartum corset for extra support. But in the meantime, I'm giving my body a chance to breathe. Did you SEE how far my belly stretched?! There is no race to bounce back moms. We'll get there!! #postpartum

Příspěvek sdílený Kristen Sullivan (@krisrosulli),


Domů
Sdílet
Diskuse