Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2017 13:27
Čas čtení 0:00
Matúš Moravčík

Nový iPhone zametl se všemi Android smartphony. Jeho chipset A11 Bionic má výkon na úrovni MacBooku Pro

TECH ANDROID
Uložit Uložené

Doslova dělo.

Jedna z věcí, ve které má Apple každý rok navrch, je bezpochyby samotný výkon. iPhony díky tomu kralují benchmark testům a jiné to nebude ani letos, protože nedávný únik naznačuje, že 10nanometrový chipset A11 Bionic je zvíře, jaké tu už dlouho nebylo.

Výsledek testu, který probíhal v populární aplikaci Geekbench, odhalil tak vysoká čísla, že výkon nového chipsetu lze z přirovnávat k výkonu špičkového laptopu pro profíky MacBook Pro s procesorem Intel Core i5. Přesně tak, A11 Bionic z nových iPhonů dosáhl v jednojádrovém testu něco přes 4 tisíce bodů a ve vícejádrovém téměř 10 tisíc bodů, zatímco zmíněný počítač v prvním testu také přes 4 tisíc a v tom druhém přesně 8 869 bodů. A za zmínku stojí i srovnání s high-end Android smartphonem Samsung Galaxy S8.

Benchmark výsledky ale musíme zatím brát s určitou rezervou. Důvěryhodnější materiál zde bude až po oficiálním příchodu na pulty obchodů, který nastane 22. (v Česku 29.) září a 3. listopadu, kdy se začne prodávat iPhoneX.

A11 Bionic

6jádrová bestie má k dispozici asistenci strojového učení, které dokáže hlavnímu procesoru usnadnit drobné úkony. Díky tomu pak může soustředit veškerý svůj výkon na jeden, pro uživatele podstatnější úkol.

Doporučeno
Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III Sony představilo mobily: Xperia 1 III je první na světě se 4K Oled 120 Hz displejem. Premiéru měly i Xperia 5 III a 10 III 14. dubna 2021 11:52

Takzvaný „neural engine“ prý zvládne uskutečnit až 600 miliard operací za sekundu, což je něco opravdu impozantního. Apple navíc tvrdí, že čtveřice efektivních jader nabízí o 70 procent a dvojice výkonných jader o 25 procent více výkonu než v případě loňské generace A10 Fusion z iPhonu7. A vidět to můžeme i na úchvatných číslech z benchmark testů, kde sedmička získala pouze 3 327 a 5 542 bodů.

Domů
Sdílet
Diskuse